Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΒΕΠ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΒΕΠ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ»  στον Πειραιά.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και τους ευχήθηκε «Καλή και δημιουργική χρονιά 2023».

Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Διευθυντής του περιοδικού ELNAVI κ. Στέφανος Παπανδρέου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι κάτωθι:

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Εργασίας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο  Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης,   η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Στ. Αντωνάκου, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αρχή» κ. Ν. Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λ.Κοσμόπουλος, η βουλευτής της ΝΔ Ν. Δούνια, ο βουλευτής της ΝΔ  Γ.Μελάς, ο βουλευτής της ΝΔ Ν.Μανωλάκος, ο βουλευτής της ΝΔ Ε.Λιάκος,  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, ο πρώην  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Τρ.Αλεξιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΝΔ, Γ.Τραγάκης, ο Προέδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και Πρόεδρος του ΕΒΕΠ , Β.Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α, Ι.Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος του Β.Ε.Α. Κ. Δαμίγος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μ.Σφακιανάκης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά , Δ.Καρύδης, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Πειραιά , κα Αντ.Καρακατσάνη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιά, κα Ν. Γλύκα – Χαρβαλάκου, εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, , πολιτευτές, μέλη του ΔΣ και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων,  συλλόγων, ενώσεων, σωματείων, ομοσπονδιών .

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τις ευχές τους για τη νέα χρονιά και τη συνέχιση του έργου του Β.Ε.Π. στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .

Ο πρόεδρος του Β.Ε.Π., κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας στον χαιρετισμό του  μεταξύ άλλων τόνισε :

« Το 2022 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς δεν πρόλαβαν να ανακάμψουν από την κρίση του κορονοϊού και βρέθηκαν αντιμέτωπες με την κρίση του ενεργειακού κόστους, την εκτόξευση των πάγιων λογαριασμών τους, τις πληθωριστικές πιέσεις, τον πρωτοφανή πληθωρισμό, συνέπεια όλων αυτών να καλλιεργηθεί ένα ανασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Παρά όμως τις δύσκολες συνθήκες οι ελληνικές βιοτεχνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, απέδειξαν ότι  αντέχουν, δημιουργούν και προοδεύουν ακόμα και στα δύσκολα . Οι βιοτέχνες μας που μέσα σε  αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν σταμάτησαν να παράγουν, δεν έσβησαν τις μηχανές της παραγωγής και συνέχισαν  να τροφοδοτούν την ανάπτυξη του τόπου μας.

Το 2023 έρχεται με αρκετά βαρίδια από το 2022 και όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει χρονιά κομβική για την μικρομεσαία επιχείρηση για τον κλάδο της μεταποίησης αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά για το 2022 τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος της μεταποίησης είναι «ζωντανός» και συγκεκριμένα είχαμε 1.225 νέες εγγραφές εταιριών και 329 διαγραφές.

Οι ενάρξεις των ατομικών επιχειρήσεων έφθασαν στις 670 και των ΙΚΕ τις 236 ενώ οι διαγραφές των ατομικών ήταν 96 και 80 των ΙΚΕ.

Οι βιοτέχνες θέλουμε άμεσες λύσεις με στοχευμένες παρεμβάσεις σχετικά με την ρευστότητα που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις και λόγω της αύξησης των επιτοκίων σε όσους έχουν δάνεια .

Θέλουμε άμεση και  ευέλικτη χρηματοδότηση αλλά και τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις στα χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι να παραμένει αποκλεισμένος σημαντικός αριθμός από αυτές.

Θα πρέπει τα κριτήρια επιλεξιμότητας να αλλάξουν άμεσα ,έχουμε καταθέσει και σχετική πρόταση προς το αρμόδιο υπουργείο .

Οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν ένα ή δύο άτομα, οι οικογενειακές επιχειρήσεις δεν πρέπει να αποκλειστούν από την ψηφιακή αναβάθμιση, από την πράσινη επιχειρηματικότητα, δεν πρέπει να τους κόψουμε το δρόμο προς την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Πρέπει να τις επιβραβεύσουμε όλες αυτές τις ΜΜΕ που έμειναν με τις μηχανές τους να παράγουν σε όλες αυτές τις δύσκολες συνθήκες .

Ένα ακόμα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι η ρύθμιση οφειλών με αύξηση των δόσεων .

Παράλληλα να εξετασθεί το θέμα του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού . Αυτά τα δύο μέτρα συνδυαστικά θα βοηθήσουν να βάλουν σε τάξη οι επιχειρήσεις τις οφειλές τους αλλά και να μπορούν να τις εξοφλούν.

Τέλος αλλά πολύ βασικό για εμάς τους ανθρώπους της παραγωγής , για εμάς τους βιοτέχνες είναι η άμεση λύση της έλλειψης τεχνικών χεριών από την αγορά εργασίας.

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε περήφανοι που εδώ στο ΒΕΠ συμβάλλαμε ουσιαστικά με τις δράσεις μας ώστε να αναγνωριστεί επιτέλους το πόσο σημαντική είναι η τεχνική εκπαίδευση. Μεταφέραμε το μήνυμα πως χωρίς τεχνικά χέρια οι μηχανές παραγωγής δεν παράγουν και χωρίς παραγωγή η οικονομία μας δεν έχει μέλλον.

Θέλουμε ποιο ουσιαστικές και άμεσες λύσεις .

Έχουμε μεταποιητικές επιχειρήσεις με σημαντική εξωστρέφεια πλέον που όμως δεν βρίσκουν προσωπικό .

Εδώ είμαστε , να μεταφέρουμε την αγωνία των επιχειρήσεων αλλά έχουμε και προτάσεις που θα συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος .

Τα επιμελητήρια είναι η φωνή των επιχειρήσεων, τα επιμελητήρια είμαστε οι σύμβουλοι της επιχειρηματικότητας, ο ρόλος μας είναι σημαντικός και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της επιχειρηματικότητας θα σταθούμε δίπλα σε κάθε μέλος μας και δεν θα επιτρέψουμε να δούμε και άλλα λουκέτα, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για  την διάσωση και ενίσχυση των ΜΜ Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Το 2023 ήρθε με πολλές προκλήσεις  αλλά και με το μήνυμα της προόδου και της ανάπτυξης.

Για εμάς έρχεται με ένα στοίχημα να αποδείξουμε για μια ακόμα φορά ότι η παραγωγή αποτελεί διέξοδο από την κρίση και να είστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά θα το κερδίσουμε.

Να έχουμε μια ευλογημένη παραγωγική χρονιά !

Θα είμαστε πάντα δίπλα σας

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα αλλά συγχρόνως και την κοινωνία μας.

Φίλες και φίλοι,

Χρόνια πολλά με υγεία και προκοπή.

Να έχουμε μια ευλογημένη παραγωγική χρονιά !»

Related Articles

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...

Βασίλης Κορκίδης«Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα»

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη για τον ανασχηματισμό «Η κυβέρνηση...

Ημερίδα  ενημέρωσης για Ευπαθείς Ομάδες

Ημερίδα  ενημέρωσης για τις «Κοινωνικές Υπηρεσίες με Πολυκαναλική Πρόσβαση των Ωφελούμενων που...

«ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ»

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ...