Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Διήμερο ΑΘΛΗΣΗΣ-ΥΓΕΙΑΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Διήμερο ΑΘΛΗΣΗΣ-ΥΓΕΙΑΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η Ελληνογαλλική Σχολή “Saint-Paul”, με αφορμή το επετειακό έτος 2023 για τα 130 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στον Πειραιά, οργάνωσε και πραγματοποίησε το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 ένα διήμερο αφιερωμένο στον Αθλητισμό, την Υγεία και την Διατροφή.

Μετά τον εγκλεισμό και των πάσης φύσεως περιορισμών,λόγω πανδημίας, των τελευταίων ετών, η διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν την σωματική, αλλά και την ψυχική υγεία, είναι προτεραιότητα για την επιστροφή στην πρότερη κανονικότητα.

Σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Πειραιά, τον Σύλλογο αποφοίτων μαθητών,τον ΣύλλογοΔρομέων Υγεία Πειραιά (Σ.Δ.Υ.Π.) και την αρωγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η Σχολή πιστή στην προσπάθειά της για την προαγωγή της Παιδείας και του Πολιτισμού, σηματοδότησε με αυτό το διήμερο τη μακρά πορεία της με τους πολίτες και τους φορείς του Πειραιά.

Οι δράσεις του Σαββάτου, 18 Φεβρουαρίου διεξήχθησαν στο κέντρο του Πειραιά, την πλατεία Κοραή, όπου σε γήπεδο που στήθηκε ειδικά γι αυτήν την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 από ομάδες μαθητών, εφήβων και ενήλικων. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τους αγώνες, ενώ η ηλιόλουστη ημέρα απογείωσε τη διάθεση όλων.

Καλεσμένοι για αγώνα επίδειξης ήταν και αθλητές της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) οι οποίοι καταχειροκροτούμενοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τον αθλητισμό και την υγεία.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης και πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Την γιορτή του μπάσκετ πλαισίωσε η Σχολή με την βράβευση των κ.κ. Γιάννη Παραγυιού, Παναγιώτη Αλεξανδρή, Δημήτρη Σαμπάνη και Νίκου Κυπριώτη ως παλαίμαχων παιχτών του Ολυμπιακού και απόφοιτων μαθητών της. Για την συνολική προπονητική του καριέρα τιμήθηκε ο παλαιός μαθητής της Σχολής κ. Φώτης Κατσικάρης, ενώ για την συνεισφορά του παλαιού μαθητή της κ. Τάσου Πηλοϊδη στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή διαιτησία μπάσκετ, απένειμε τιμητική πλακέτα.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση της δόξας του ελληνικού μπάσκετ κ. Γιώργου Πρίντεζη ο οποίος με τη σειρά του απένειμε το έπαθλο στη νικήτρια μαθητική ομάδα του τουρνουά.

Τιμητική πλακέτα για την συνολική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό δόθηκε και στον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και νυν διευθυντή Ακαδημίας μπάσκετ του Ολυμπιακού, κ. Δημήτρη Τσαλδάρη.

Την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, υπήρξε εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Σχολής μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Κάριτας», ενώ οι δράσεις ξεκίνησαν με τον αγώνα δρόμου 2000m με αφετηρία-τερματισμό το “Saint-Paul”. Σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά (ΣΔΥΠ) στην οργάνωση και υποστήριξη της διαδρομή στο Πασαλιμάνι.

Μετά τις απονομές των επάθλων στους διακριθέντες, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την διαιτολόγο κ. Ιωάννα Στεργίου και τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Αθανάσιο Βαγγέλη κάνοντας μετρήσεις λιπομέτρησης και Functional Movement Screen (FMS).

Ακολούθησε η ομιλία της διατροφολόγου των ακαδημιών του Ολυμπιακού κ. Κλεοπάτρας Κετσελίδη για τη σωστή διατροφή, ενώ η ημερίδα έκλεισε με την επίδειξη παρασκευήςυγιεινών σνακ από τον chef κ. Κώστα Νέζερη.

Καθόλη τη διάρκεια του διημέρου, εθελοντές της ομάδας διάσωσης ΔΕΛΤΑ παρείχαν τις Α’ βοήθειες όποτε χρειάστηκε, ενώ το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής κ.Παναγιώτης Ψαλτήρας ήταν παρών ως γιατρός αγώνων.

 

Σύλλογος Αποφοίτων Saint-Paul: με επιτυχία το διήμερο “Άθληση-Υγεία-Διατροφή”

 

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Αποφοίτων  Ελληνογαλλικής Σχολής Saint-Paul

 

 

Σύλλογος Αποφοίτων Saint-Paul: με επιτυχία το διήμερο “Άθληση-Υγεία-Διατροφή”

 

Related Articles

Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»:  Επετειακή εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης

10 χρόνια Ημέρες Θάλασσας  Επετειακή εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης Η...

“ODYSSEUS”Έρχεται στην Κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά!

Έρχεται στην Κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά! Ιστορική μετάκληση Το Δημοτικό...

Εκθέσεις από το ΊΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Εκδήλωση από το χρήστη Ημέρες Θάλασσας Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη Διάρκεια: 3 ώρες Δημόσια  · Οποιοσδήποτε...

Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά: 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Εκδήλωση από το χρήστη Ημέρες Θάλασσας Αίθουσα εκδηλώσεων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Δημόσια  · Οποιοσδήποτε εντός...