Κυριακή , 26 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΣΙΤΕΣΑΠ-Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία ΥΝΑΝΠ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΣΙΤΕΣΑΠ-Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία ΥΝΑΝΠ

Με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και άλλων επισήμων, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ, πραγματοποίησε την ετήσια Εκδήλωση Πρωτοχρονιάτικης Πίτας,

Ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις – Γεώργιος Λουτριώτης στον χαιρετισμό του και στις ευχές για το Νέο Έτος επεσήμανε την ήδη διαπιστούμενη ανάκαμψη και τις θετικές προοπτικές για την φετινή περίοδο, ενώ απευθύνθηκε ειδικά στον παρόντα Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες εκ μέρους του κλάδου για την ψήφιση του σχετικού νόμου που αντιμετωπίζει πολλές από τις λειτουργικές εκκρεμότητες και δίνει νέες δυνατότητες αποδοτικότερης εκμετάλλευσης των σκαφών.

 

Στην αρχική εικόνα:

Κοπή Πίτας – (από αριστερά) : Βουλευτής κα Αικατερίνη Μονογιού, Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Πατήρ Ιωσήφ, Πρόεδρος ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις Λουτριώτης, Βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής κ. Βασίλειος Σπανάκης

Ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ χαιρέτισε και τους παρόντες πολιτικούς και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, και συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής είναι θετικά τα μηνύματα, σημαντικές οι επιτευχθείσες ρυθμίσεις, αλλά η δραστηριότητα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει για να γίνει ευρύτερα ανταγωνιστική, χρειάζεται ακόμη διαδικαστικές βελτιώσεις, νομοθετικές ρυθμίσεις και εντονότερη διεθνή τουριστική προβολή. Επίσης ευχαρίστησε όλα τα μέλη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους δώδεκα περιφερειακούς εκπροσώπους του ΣΙΤΕΣΑΠ σε όλη της Ελληνική περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι όλη η Εκδήλωση της Πίτας είναι σε συνεχή διαδικτυακή προβολή μέσω ΖΟΟΜ για να μπορούν να την παρακολουθήσουν και τα μέλη και άλλοι επαγγελματίες ανά την Ελλάδα.

Χαιρετισμός Προέδρου ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρι Λουτριώτη

Ο κ. Λουτριώτης, επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες των επαγγελματιών προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, γενικά και ειδικά προς τον εκπρόσωπο του,Υποναύαρχο κ. Πολέμη Νικόλαο, Διοικητή Α’ Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος, επιβεβαιώνοντας την πάντοτε αγαστή συνεργασία των αξιωματικών και στελεχών στην ομαλή λειτουργία της δραστηριότητας. Τέλος ο Πρόεδρος ευχαρίστησε για την παρουσία και συμμετοχή τους όλους τους εκπροσώπους φορέων, ενώσεων, τεχνικών εταιρειών και άλλων επαγγελματικών συνεργατών, καθώς και όλα τα παρόντα μέλη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στον χαιρετισμό τουπρώτα επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη θετική συνεργασία του Υπουργείου με τον ΣΙΤΕΣΑΠ και ειδικότερα στην επεξεργασία του νομοσχεδίου που τελικά ψηφίστηκε από την Βουλή, και ανέφερε ορισμένες από τις συγκεκριμένες διατάξεις διευκόλυνσης του κλάδου, όπως την ναύλωση χωρίς υποχρέωση απόπλου, την λειτουργία του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου, την επιτάχυνση της διαδικασίας πλωτών προβλητών, και άλλα. Επεσήμανε επίσης την παρουσία του ΣΙΤΕΣΑΠ για γενικότερες βελτιώσεις, καθώς και στην συνεργασία και ανταπόκριση της περίοδο των περιορισμών της πανδημίας, που τώρα πια είναι στο παρελθόν, και εξέφρασε την αισιοδοξία του στις θετικές προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης του κλάδου και αύξησης του επαγγελματικού στόλου.

Ομιλία Υπουργού Ναυτιλίας

Την πολιτική ηγεσία εκπροσώπησαν:ο πρώην Υπουργός Τουρισμού, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Προγράμματος κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που είχε με τον ΣΙΤΕΣΑΠ και ευχήθηκε να συνεχίσει και στο μέλλον,ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, που εκδήλωσε την συνεχιζόμενη στήριξή του στους επαγγελματίες του κλάδου και στις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων, η Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογιού, που έκανε ειδική μνεία στην συμμετοχή των Κυκλαδίτικων νησιών στις δραστηριότητες του γιώτινγκ.

Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Βουλευτής Χίου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, υπενθύμισε την θετική συνεργασία του ΣΙΤΕΣΑΠ επί της περιόδου της προηγούμενης Κυβέρνησης, και την διάθεση συμπαράστασης στα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, και αναφέρθηκε και στην παρουσία του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Χρήστου Λαμπρίδη, με τον οποίο είχε συνεργασία ο ΣΙΤΕΣΑΠ.  Ο πρώην Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, χαιρέτισε εκ μέρους της Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτού κας Κατερίνας Νοτοπούλου, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, και αναφέρθηκε και αυτός στις προσπάθειες ανάδειξης των δυνατοτήτων της χώρας για το γιώτινγκ μέσω του ΕΟΤ, αναγνωρίζοντας την  σημαντική οικονομική συνεισφορά του κλάδου.

Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, που δυστυχώς λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να προσέλθει, χαιρετισμό απηύθυνε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ενώ παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα κα Δήμητρα Νάνου.

Στην αίθουσα του Ξενοδοχείου AthensMarriott (πρώην Χανδρή) περισσότεροι από 100 μέλη και προσκεκλημένοι, εόρτασαν το Νέο Έτος και έκοψαν, με τις ευλογίες του Πατρός Ιωσήφ την Πρωτοχρονιάτικη Πίττα, με τυχερή στο νόμισμα την Κα Σοφία Γιαλούτση, Διευθύντρια ΔΙΝΕΘΑΤ, του Υπουργείου Ναυτιλίας.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι πολλών επαγγελματικών οργανώσεων, ειδικότερα εκ μέρους του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος για το γιώτινγκ, και Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Α. Βερνίκος, ο Πρόεδρος τηςFEDHATTA –  Ομοσπονδίας των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού – ΕΠΕΣΤ, κ. Αντώνης Στελλιάτος,η Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών – ΠΕΝΕΤΗΣ κα Έφη Δαμίγου.Παραβρέθηκαν επίσης η κα Μαρία Σπυριδάκη , εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά και ο κ. Γεώργιος Βακόνδιος, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου.

Για το Δ.Σ.του ΣΙΤΕΣΑΠ: οι κκ Ιωάννης Μακρυδάκης Α’ Αντιπρόεδρος,Κωνσταντίνος Χιώτης Β’Αντιπρόεδος, η κα Φωτεινή Κιταμρτζιάν, Γενική Γραμματέας, ο κ. Ιωάννης Φαρινόλα, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, ο κ. Δήμητρης Δεληκάρης,Μέλος- Έφορος Δημοσίων Σχέσεων.Ηκα Μυρσίνη ΠακιούΔιοικητική Γραμματέας του ΣΙΤΕΣΑΠ,ο κ. Χρήστος Πετρέας,Επιστημονικός Σύμβουλος,οιπρώην Πρόεδροι του Δ.Σ. κκ Νίκος Σταμάτης και Στέφανος Ψαράκης και πλήθος μελών.

Related Articles

ESG SHIPPING AWARDS INTERNATIONAL 2024: ΠΟΙΟΙ ΈΛΑΒΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ESG SHIPPING AWARDS INTERNATIONAL 2024: ΠΟΙΟΙ ΈΛΑΒΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΊΑΤα εξαιρετικά επιτεύγματα και...

POSIDONIA 2024 – Join Us at CMA Booth 1.159

Our company CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. invites you to visit our Stand...

ΥΝΑΝΠ: Ακτοπλοϊκή Κίνηση Πάσχα 2024

Αύξηση της επιβατικής κίνησης, μείωση στις τιμές των εισιτηρίων Αύξηση του αριθμού...

Το ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2024

Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2024, η μεγάλη έκθεση- γιορτή για την...