Τετάρτη , 31 Μάιος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΒΕΠ: «Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου»
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΒΕΠ: «Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου»

Ο Πρόεδρος  ΕΒΕΠ για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου:

“Η 25η Μαρτίου, μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που ταυτίστηκε με την Επανάσταση και τον εορτασμό της, είναι πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Είναι όμως και ένα «σημείο αναφοράς» γιατί η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, υπενθυμίζει σε όλους τους Έλληνες το ιστορικό χρέος για ελευθερία, δημοκρατία, για αγώνες αρχών και ιδανικών του γένους μας. Σε καιρούς που το αίτημα για ειρήνη ανάμεσα στους λαούς και τους ανθρώπους είναι επιτακτικό, η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 μας θυμίζει ότι αληθινός στόχος είναι η διάπλαση ελεύθερων ανθρώπων που αξιοποιούν τη γνώση του παρελθόντος για να πορευθούν σε ένα δημιουργικό μέλλον πρεσβεύοντας τα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας, δύο εννοιών που είναι θεματοφύλακες στο σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Χρόνια πολλά!”

Βασίλης Κορκίδης

Πρόεδρος ΕΒΕΠ

Στην φωτογραφία ο κ.Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού  Συμβουλίου Αττικής.

Related Articles

Rethinking Economic Theory (RET) International Workshop

(Επανεξέταση της Οικονομικής Θεωρίας 2023)   Tο Πανεπιστήιο Πειραιώς ανακοινώνει την διοργάνωση...

Συνάντηση Προέδρου Δ.Σ.Π. με τον Γραμματέα ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Π. ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ...

Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος: Ταξιδεύοντας με τα αρχαία πλοία

ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ημερών...

Εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στην πλατεία Αλεξάνδρας από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων στις «Ημέρες Θάλασσας 2023»

Εθελοντικό καθαρισμό του βυθού στην πλατεία Αλεξάνδρας, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, στο πλαίσιο...