Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA

Μέλη της Παιδικής HELMEPA, εκπροσωπώντας11.653 μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας, συνεργάστηκαν στο πλαίσιο της 29ης Ετήσιας Συνάντησης Αντιπροσώπων και μέσω της τεχνικής designthinking κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα για τη ρύπανση που δημιουργούν τα πλαστικά: «Για τη θάλασσα που αγαπώ, σας στέλνω ένα μήνυμα σημαντικό: Την πλαστική ρύπανση εδώ και τώρα σταματώ, για έναν πλανήτη λαμπερό!».

Παράλληλα με τη συνάντηση των μικρών εθελοντών, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και γονείς/κηδεμόνεςενίσχυσαν την εργαλειοθήκη τους μέσα από τα Εργαστήρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Γαλάζιας Οικονομίας της HELMEPA, με εισηγητές τη Δρα.Βάλια Αυγουστίδη, Head of Science και τον κ. ΙάσοναΛαϊνό, MaritimeManager.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της HELMEPA, κα Σεμίραμις Παληού

σημειώνοντας ότι«μπήκαμε αισίως στην 5η δεκαετία ζωής της HELMEPΑ και από το 1993 που δημιουργήθηκε η Παιδική HELMEPA, περισσότερες από 45.000 περιβαλλοντικές δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί από 136.000 μαθητές και μαθήτριες.Από τη μεριά μας, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη νέα γενιά, να δίνουμε τα κατάλληλα εφόδια στους μελλοντικούς ηγέτες που θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας σε μερικά χρόνια. Εργαζόμαστε, ώστε η HELMEPA να αποτελεί την εργαλειοθήκη του μαθητή και του εκπαιδευτικού για ένα πιο ισχυρό και βιώσιμο μέλλον, αξιοποιώντας νέες τεχνικές, όπως η τεχνική designthinking που θα εφαρμόσουν σήμερα τα παιδιά για να καταλήξουν στο ψήφισμά τους».

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της HELMEPA, παρέστησαν επίσης η Γενική Γραμματέας κα Ειρήνη Νταϊφά, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Καλλιάνης, τα Μέλη κ.κ. Ανδρέας Γιακουμέλος, Μιχαήλ Δαλακούρας, Αθανάσιος Μπέης, Θεοδόσης Σταματέλλος,Μαρία Χατζηωάννου, καθώς και ο Επιστημονικός Σύμβουλος Δρ. Μιχάλης Σκούλλος. Την εκδήλωση των ενηλίκων συντόνισε ο Υπεύθυνος Νέα Γενιάς, κ. Δημήτρης Καζάς και το Συμβούλιο των παιδιών τα στελέχη της HELMEPA κα Ναταλία Τσαντσαρίδη του Τμήματος Ευαισθητοποίησης, Κατάρτισης και Αντίκτυπου και η Dr. Jennifer Pistevos,SeniorEnvironmental Manager.

 

Η Γενική Διευθύντρια της HELMEPA, κα Όλγα Σταυροπούλου και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα στους καλεσμένους,ενώ ακολούθησε γεύμα ευγενική προσφορά της εταιρείας Costamare και επίσκεψη στο Ευγενίδειο Πλανητάριο.

Συμπληρωματικό σημείωμα:

H HELMEPA προσφέρει από το 1993 στην εκπαιδευτική κοινότητα, το πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA», που στόχο έχει να αναδείξει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και θάλασσας, να ενισχύσει τη γνώση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών για τους ωκεανούς και να τους ενθαρρύνει να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο μέσω των προτεινόμενων δραστηριοτήτων.Δράσεις των μικρών εθελοντών όπως διαγωνισμοί ζωγραφικής, καθαρισμοί ακτών, μηνύματα ευαισθητοποίησης έχουν αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και επηρεάζουν τις συμπεριφορές των ενηλίκων προς όφελος του πλανήτη.

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & ΜΜΕ

Ευδοκία Γερασίμου

egerasimou@helmepa.gr

 

Instagram

LinkedIn

Twitter

Facebook/HELMEPA

Facebook/HELMEPA Maritime

 

Related Articles

Πλοίο Ελληνόκτητης εταιρείας χτύπησαν οι Χούθι

Αναδημοσίευση από τη  σελίδα της ΠΕΝΕΝ: Αυτής της ελληνόκτητης εταιρείας είναι το...

BLACK ROPE: JOIN US AT POSIDONIA 2024

JOIN US AT POSIDONIA 2024  STAND 2.558 | HALL 2 What a...

TRADING ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΡΥΠΩΝ (Live Webinar)από την UPoilTankers & Trading ltd

(Emission Trading, μεσω των χρηματιστηρίων Ρύπων ) Η εταιρία UPoilTanklers & Trading...

Ημέρα Μελών PropellerClub Πειραιά

Την Παρασκευή 10 Μαΐου, στην αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος...