Σάββατο , 9 Δεκέμβριος 2023
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αναθεωρούνται οι κανονισμοί λειτουργίας των ΒΙΠΕ που διαχειρίζεται η ΕΤΒΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναθεωρούνται οι κανονισμοί λειτουργίας των ΒΙΠΕ που διαχειρίζεται η ΕΤΒΑ

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 19 Απριλίου 2023 

Μετά την ανακοίνωση του νέου επενδυτικού της πλάνου για τη διετία 2024-2025, ύψους 50 εκατ. ευρώ, που αφορά στην αναβάθμιση υποδομών σε 14 από τις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙ.ΠΕ.) που διαχειρίζεται, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ προχωρά στην αναθεώρηση των κανονισμών λειτουργίας των ΒΙ.ΠΕ. με ανοιχτές διαδικασίες διαβούλευσης και διαλόγου.

Στόχος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ  είναι ταυτόχρονα με τη μεγαλύτερη επένδυση, που πραγματοποιείται στις βιομηχανικές περιοχές της χώρας από τη δεκαετία του 70, να εναρμονίσει και τους κανονισμούς λειτουργίας με το νέο θεσμικό πλαίσιο, ώστε τα Βιομηχανικά Πάρκα να αποτελούν εστίες προσέλκυσης επενδύσεων και να φιλοξενούν με σύγχρονους όρους την επιχειρηματικότητα.

H επένδυση στην οποία προχωρά άμεσα η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αναβάθμιση των υποδομών των βιομηχανικών πάρκων άρα και της αξίας των ακινήτων που περιέχουν ενώ, παράλληλα, θα υπάρχει όφελος σε βάθος χρόνου και όσον αφορά  στα λειτουργικά κόστη των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, χάρη στην ενεργειακή εξοικονόμηση που συνεπάγονται οι βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις υποδομές.

Η διαδικασία αναθεώρησης του κανονισμού θα ξεκινήσει με διαβούλευση επί των προτάσεων της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. διάρκειας  22 ημερών από 29/03/2023 έως και 19/04/2023.

Με την ολοκλήρωσή της, από 20/04/2023 έως και 24/04/2023 θα ακολουθήσει η ψηφοφορία αποδοχής ή μη των νέων κανονισμών λειτουργίας.

Στη διαβούλευση μπορούν να συμμετέχουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στις ΒΙ.ΠΕ που διαχειρίζεται η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., ενώ δικαίωμα ψήφου, κατά τους ορισμούς του νόμου, έχουν μόνο οι ενήμεροι σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας ιδιοκτήτες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση μέσω του ιστότοπου της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

Η διαδικασία διαβούλευσης και ψηφοφορίας θα πιστοποιηθεί από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές ώστε να διασφαλιστεί η αδιάβλητη και δημοκρατικά υπεύθυνη διεξαγωγή της καθώς και η ακεραιότητά της.

Ο Θάνος Ψαθάς, CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., δήλωσε σχετικά: «προχωρούμε σταθερά προς τη βιώσιμη ανάπτυξη αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Επενδύουμε στην αναβάθμιση του βιομηχανικού μέλλοντος και ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των Επιχειρηματικών Πάρκων. Στόχος και επιθυμία μας είναι να αφήσουμε έντονο αποτύπωμα δημιουργίας και προόδου οδηγώντας τα βιομηχανικά πάρκα στη νέα εποχή».

Πηγή https://www.metaforespress.gr/

Related Articles

ΕΒΕΠ: Οι επτά “Α” προτεραιότητες της οικονομίας στο τέλος του 2023

Με την ακρίβεια να προβάλει μακράν ως πρώτο πρόβλημα για 9 στους...

Δ. ΙΣΑΡΗΣ: Μια ανάσα πριν τις εκλογές

ΔΗ.ΚΙ.Ο ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 10ης  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023   Μία ανάσα...

Πληρωμή 150 ευρώ σε συνταξιούχους: Ποιοί είναι οι δικαιούχοι

Πότε πληρώνονται τα 150 ευρώ σε δικαιούχους συνταξιούχους (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ευάλωτων...

Μέγα κατάκτηση για την MEGA BROKERS από Εθνική Ασφαλιστική

ΜΕΓΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ MEGA BROKERS ΤΡΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ...