Τρίτη , 9 Δεκέμβριος 2025
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εγκρίθηκε απο ΥΝΑΝΠ €1.000.000 για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσών
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εγκρίθηκε απο ΥΝΑΝΠ €1.000.000 για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσών

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνέχεια ενεργειών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Τριήρης Αναπτυξιακή Α.Ε. και του Δήμου Οινουσσών για την υλοποίηση των μελετών του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου ΑΕΝ Οινουσσών» (ΑΔΑ:ΩΝΘΒ4653ΠΩ-Η37).
Το κεντρικό κτίριο στέγασης της ΑΕΝ Οινουσσών είναι συνολικού εμβαδού Ε=2.345 τ.μ. και βρίσκεται εντός του παραδοσιακού οικισμού των Οινουσσών. Στο εν λόγω κτίριο απαιτούνται να υλοποιηθούν εργασίες που στοχεύουν στην ενεργειακή του αναβάθμιση όπως αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με LED, τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα και αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης – ψύξης.
Στόχος των ανωτέρω παρεμβάσεων είναι η ελαχιστοποίηση, κατά το δυνατόν, της κατανάλωσης ενέργειας, η αύξηση της θερμομονωτικής επάρκειάς του, καθώς και η επιλογή κατάλληλων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων υψηλής απόδοσης για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού, φωτισμού και ζεστού νερού χρήσης.
Η εκπόνηση των εν λόγω μελετών χρηματοδοτείται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας με το ποσό των € 271,292.16.
Παράλληλα, με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια των τριών (03) προσομοιωτών της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών και συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΑΔΑ:9ΒΜΧ4653ΠΩ-ΩΜΩ) για τα κάτωθι είδη:
1. Προσομοιωτής GMDSS για τις ανάγκες της ΑΕΝ/Πλοιάρχων/Οινουσσών, προϋπολογισθείσας αξίας € 230.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και λοιπών κρατήσεων),
2. Προσομοιωτής ECDIS-RADAR ARPA για τις ανάγκες της ΑΕΝ/Πλοιάρχων/Οινουσσών, προϋπολογισθείσας αξίας € 290.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και λοιπών κρατήσεων),
3. Προσομοιωτής χειρισμού υγρού φορτίου για τις ανάγκες της ΑΕΝ/Πλοιάρχων/ Οινουσσών, προϋπολογισθείσας αξίας € 220.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και λοιπών κρατήσεων)
Το σύνολο της επένδυσης των προσομοιωτών αλλά και η βελτίωση του κτηριακού συγκροτήματος θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει η ΑΕΝ Οινουσσών στους σπουδαστές της.

Related Articles

Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων«Αδιανόητος αποκλεισμός εγχώριας πρότασης για ναυπήγηση πολεμικών πλοίων από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό SAFE»

Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ) «Αδιανόητος αποκλεισμός εγχώριας πρότασης για ναυπήγηση πολεμικών πλοίων...

Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Βραβεύτηκε στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2025

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (Ε.Ε.Ν.Μ.Α.)...

Greek Shipping Award για τους Στράτο και Νικόλαο Τσαλαμανιό

Tanker Company of the Year αναδείχθηκε η Seαven Tanker Management των Στράτου...

PERFORMANCE SHIPPING INC. provides update on potentional forward sale agreement for M/T P. SOPHIA

ATHENS, GREECE – Performance Shipping Inc. (NASDAQ: PSHG) (“we” or the “Company”),...