Τετάρτη , 7 Ιούνιος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εγκρίθηκε απο ΥΝΑΝΠ €1.000.000 για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσών
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εγκρίθηκε απο ΥΝΑΝΠ €1.000.000 για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσών

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνέχεια ενεργειών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Τριήρης Αναπτυξιακή Α.Ε. και του Δήμου Οινουσσών για την υλοποίηση των μελετών του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου ΑΕΝ Οινουσσών» (ΑΔΑ:ΩΝΘΒ4653ΠΩ-Η37).
Το κεντρικό κτίριο στέγασης της ΑΕΝ Οινουσσών είναι συνολικού εμβαδού Ε=2.345 τ.μ. και βρίσκεται εντός του παραδοσιακού οικισμού των Οινουσσών. Στο εν λόγω κτίριο απαιτούνται να υλοποιηθούν εργασίες που στοχεύουν στην ενεργειακή του αναβάθμιση όπως αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με LED, τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα και αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης – ψύξης.
Στόχος των ανωτέρω παρεμβάσεων είναι η ελαχιστοποίηση, κατά το δυνατόν, της κατανάλωσης ενέργειας, η αύξηση της θερμομονωτικής επάρκειάς του, καθώς και η επιλογή κατάλληλων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων υψηλής απόδοσης για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού, φωτισμού και ζεστού νερού χρήσης.
Η εκπόνηση των εν λόγω μελετών χρηματοδοτείται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας με το ποσό των € 271,292.16.
Παράλληλα, με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια των τριών (03) προσομοιωτών της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών και συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΑΔΑ:9ΒΜΧ4653ΠΩ-ΩΜΩ) για τα κάτωθι είδη:
1. Προσομοιωτής GMDSS για τις ανάγκες της ΑΕΝ/Πλοιάρχων/Οινουσσών, προϋπολογισθείσας αξίας € 230.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και λοιπών κρατήσεων),
2. Προσομοιωτής ECDIS-RADAR ARPA για τις ανάγκες της ΑΕΝ/Πλοιάρχων/Οινουσσών, προϋπολογισθείσας αξίας € 290.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και λοιπών κρατήσεων),
3. Προσομοιωτής χειρισμού υγρού φορτίου για τις ανάγκες της ΑΕΝ/Πλοιάρχων/ Οινουσσών, προϋπολογισθείσας αξίας € 220.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και λοιπών κρατήσεων)
Το σύνολο της επένδυσης των προσομοιωτών αλλά και η βελτίωση του κτηριακού συγκροτήματος θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει η ΑΕΝ Οινουσσών στους σπουδαστές της.

Related Articles

ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ: Εισαγωγή στη φορτωτική θαλάσσιας μεταφοράς

­­­­­­Η Διεθνής Ναυτική Ένωσις εν Ελλάδι διοργανώνει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023...

ΤΟ ΕΒΕΠ για την απανθρακοποίηση στις συνδυασμένες μεταφορές

ΤΟ ΕΒΕΠ  συμμετείχε στην εσπερίδα για την “Απανθρακοποίηση στις συνδυασμένες μεταφορές” Ομιλία...

Ανακήρυξη κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας

Σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικής ατμόσφαιρας πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στο...