Τετάρτη , 14 Ιανουάριος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον «Αρκτούρος» – Το σύμπτωμα που εμφανίζουν παιδιά
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον «Αρκτούρος» – Το σύμπτωμα που εμφανίζουν παιδιά

Τα πρώτα κρούσματα της νέας παραλλαγής  της μετάλλαξης  Όμικρον, του κορονοϊού με την ονομασία «Αρκτούρος» έκαναν την εμφάνισή τους και στη Βρετανία.

Η υπερμεταδοτική παραλλαγή έχει σαρώσει την Ινδία με τα νοσοκομεία της χώρας να βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» γιις μαζικές εισαγωγές κρουσμάτων. Η Daily Mail, αναφέρθηκε στην πρώτη εμφάνιση του «Αρκτούρου» στη Βρετανία τον περασμένο μήνα. Μέχρι σήμερα τα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία έχουν φτάσει τα 50.

Κορυφαίοι επιστήμονες δεν αναμένουν ότι η παραλλαγή ΧΒΒ.1.16 όπως είναι η επιστημονική της ονομασία θα είναι περισσότερο θανατηφόρα από άλλους τύπους κορονοϊού. Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι η «Αρκτούρος» δεν έχει τοσο μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στα εμβόλια σε σχέση με την Κράκεν.

Η μετάλλαξη πάντως φαίνεται πως εμφανίζει ένα ιδιαίτερο σύμπτωμα σε παιδιά. Εκτός από πυρετό και βήχα, κάποια από τα παιδιά που μολύνονται από τον «Αρκτούρο» εμφανίζουν επιπεφυκίτιδα ή κόκκινα μάτια χωρίς πύον.

Σε επιστημονική μελέτη που διεξήχθη στην Ιαπωνία και προδημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο bioRxiv, φαίνεται ότι ο Αρκτούρος είναι 1,2 φορές πιο μεταδοτικός από τη μετάλλαξη Κράκεν. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, η μετάλλαξη αναμένεται σύντομα να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

πηγή: Newsbomb https://www.newsbomb.gr/

Related Articles

Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου & ΩMEGA Yachting Academy: 10 υποτροφίες στο πρόγραμμα «Κυβερνήτης Σκάφους Αναψυχής»

  ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗΣ...

ΤΡΙΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2026- Απεργία ΤΑΞΙ

48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2026 (Από...

Επικαιρότητα 9ης Ιανουαρίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η Μεγάλη Βρετανία απέναντί μας ΘΡΑΚΗ Το τουρκικό υπ. Εξωτερικών διαμαρτύρεται...

Με πρωτοβουλια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας ανασυστάθηκε ο Σημετατηλέγραφος των Κυθήρων

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.), με αφορμή την ολοκλήρωση της ψηφιακής...