Τετάρτη , 7 Ιούνιος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον «Αρκτούρος» – Το σύμπτωμα που εμφανίζουν παιδιά
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον «Αρκτούρος» – Το σύμπτωμα που εμφανίζουν παιδιά

Τα πρώτα κρούσματα της νέας παραλλαγής  της μετάλλαξης  Όμικρον, του κορονοϊού με την ονομασία «Αρκτούρος» έκαναν την εμφάνισή τους και στη Βρετανία.

Η υπερμεταδοτική παραλλαγή έχει σαρώσει την Ινδία με τα νοσοκομεία της χώρας να βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» γιις μαζικές εισαγωγές κρουσμάτων. Η Daily Mail, αναφέρθηκε στην πρώτη εμφάνιση του «Αρκτούρου» στη Βρετανία τον περασμένο μήνα. Μέχρι σήμερα τα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία έχουν φτάσει τα 50.

Κορυφαίοι επιστήμονες δεν αναμένουν ότι η παραλλαγή ΧΒΒ.1.16 όπως είναι η επιστημονική της ονομασία θα είναι περισσότερο θανατηφόρα από άλλους τύπους κορονοϊού. Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι η «Αρκτούρος» δεν έχει τοσο μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στα εμβόλια σε σχέση με την Κράκεν.

Η μετάλλαξη πάντως φαίνεται πως εμφανίζει ένα ιδιαίτερο σύμπτωμα σε παιδιά. Εκτός από πυρετό και βήχα, κάποια από τα παιδιά που μολύνονται από τον «Αρκτούρο» εμφανίζουν επιπεφυκίτιδα ή κόκκινα μάτια χωρίς πύον.

Σε επιστημονική μελέτη που διεξήχθη στην Ιαπωνία και προδημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο bioRxiv, φαίνεται ότι ο Αρκτούρος είναι 1,2 φορές πιο μεταδοτικός από τη μετάλλαξη Κράκεν. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, η μετάλλαξη αναμένεται σύντομα να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

πηγή: Newsbomb https://www.newsbomb.gr/

Related Articles

A Jewel made in Greece-Εγκαίνια στις 7 Ιουνίου

Πρόσκληση σε  εγκαίνια: Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στα εγκαίνια του...

Το ΕΒΕΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το ΕΒΕΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται...

Επικαιρότητα 4ης Ιουνίου 2023

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ποιες τσέπες γέμισαν από την σκανδαλώδη αποστολή Πάτριοτ στη Σαουδική...

Επικαιρότητα 3ης Ιουνίου 2023

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Κ.Βελόπουλος για F-35: «Να δούμε τη σύμβαση πρώτα» – Ζήτημα...