Πέμπτη , 30 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Κρουαζιερόπλοιο The World: έδεσε στη Θεσσαλονίκη,το πρώτο χωρίς καμπίνες
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κρουαζιερόπλοιο The World: έδεσε στη Θεσσαλονίκη,το πρώτο χωρίς καμπίνες

ο που έδεσε στη Θεσσαλονίκη (28/3) με 180 επιβάτες εντυπωσιάζει με τους χώρους και τις παροχές στους ταξιδιώτες, κυρίως όμως με την φιλοσοφία του.
Δεν μεταφέρει χιλιάδες επιβάτες και δεν έχει καμπίνες όπως τις γνωρίζουμε. Διαθέτει μόνο 165 πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες, των 2-3 δωματίων που μπορούν να φτάσουν τα 300 τ.μ. η κάθε μία.
Κάθε επιβάτης ουσιαστικά ζει για όσο διάστημα θέλει σε μια κατοικία, με τις ανέσεις ενός κλασσικού lux σπιτιού ακόμα και με την διακόσμηση που θέλει. Παράλληλα μπορεί να εργάζεται (μέσω διαδικτύου) αλλά και απολαμβάνει ξεχωριστές εμπειρίες που το κρουαζιερόπλοιο προσφέρει. Οι προσεγγίσεις σε λιμένες και οι εκδρομές δεν είναι οι συνηθισμένες των κρουαζιερόπλοιων. Χωρίς ταχύτητα και ανάλογα με τις επιθυμίες των «κατοίκων» του κρουαζιερόπλοιου γίνονται εξειδικευμένες επισκέψεις και δράσεις (ακόμα και μεμονωμένα) στις περιοχές που προσεγγίζουν.
Έχει μήκος πάνω από 196 μέτρα και πλάτος 29,8 μέτρα, 12 καταστρώματα. Ναυπηγήθηκε πριν από 21 χρόνια (2002, το τρέχον βύθισμά του είναι 7 μέτρα και -μεταξύ άλλων- διαθέτει γήπεδο τένις, εγκαταστάσεις spa και γυμναστήριο, πισίνες και μια τεράστια κάβα 12.000 ετικετών κρασιού.
Στην Θεσσαλονίκη οι επιβάτες σε ομάδες επισκέφτηκαν την τουριστική διαδρομή «Αρχαιολογικό Μουσείο, Ροτόντα, Άγιος Δημήτριος, Αγία Σοφία», άλλοι τη Βεργίνα και κάποιοι στους καταρράκτες της Έδεσσας.
Να υπενθυμίσουμε ότι για φέτος το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα υποδεχθεί συνολικά, μέχρι το τέλος του έτους, 68 κρουαζιερόπλοια. Είναι εξόχως θετικό που η Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια απέκτησε ένα τόσο ξεχωριστό και τόσο ποιοτικό προορισμό κρουαζιέρας, όπως αυτό της Θεσσαλονίκης.
πηγή ΕΚ2  The Great Greek Big Blue

Related Articles

Το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε σήμερα το πρωί...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ 2023-2024

Δημοσιεύτηκε σήμερα η Ετήσια Έκθεση 2023-2024 της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία...

Η Tototheo Maritime μετονομάζεται σε Tototheo Global

Η Tototheo Maritime, ένας όμιλος εταιρειών που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες...

Η Celestyal παρουσιάζει την καλοκαιρινή της καμπάνια

ΗCelestyal  μετά την πρόσφατη ανανέωση του στόλου της και την αύξηση του...