Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο Κώστας Κατσαφάδος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Τροιζήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κώστας Κατσαφάδος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Τροιζήνα

O Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπ. βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, εκπροσώπησε, την Κυριακή (30.04.2023), την κυβέρνηση στην Τροιζηνία, στα εγκαίνια του Μνημείου  Γ’ Εθνοσυνέλευσης Τροιζήνας και στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο  κ. Κώστας Κατσαφάδος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της κυβέρνησης και σε δήλωσή του επισήμανε:

“Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους δωρητές, το Θανάση και τη Μαρίνα Μαρτίνου και όλους όσους πρόσφεραν τόσο για το Μνημείο, όσο και για την προτομή. Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό, Κ. Φλώρο, τη δημοτική αρχή, αλλά και τους σπουδαίους ομιλητές αυτής της όμορφης και συγκινητικής εκδήλωσης. Είναι μια ιστορική μέρα για την Τροιζήνα, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί ιστορικό και εθνικό μας χρέος να τιμούμε προσωπικότητες, όπως αυτή του πρώτου κυβερνήτη,  Ιωάννη Καποδίστρια, που έβαλαν τις βάσεις για ένα σύγχρονο ελληνικό κράτος, με δημοκρατικές αρχές και συνταγματικό πλαίσιο. Ιδιαίτερα σήμερα που κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να απειλούν τη χώρα μας και να τρομοκρατούν τη δημοκρατία μας, τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν την καλύτερη απάντηση. Η δημοκρατία μας δεν απειλείται, η πατρίδα μας δεν φοβάται. Κάνουμε την Ελλάδα πιο ισχυρή και την Πολιτεία μας πιο δυνατή. ”

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Στη συνέχεια στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  τόνισε:

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ των Ενόπλων Δυνάμεων,

Αγαπητή κα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων,

κ. Δήμαρχε,

Κυρίες και Κύριοι,

196 χρόνια μετά από την Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας, βρισκόμαστε όλοι εδώ για να αποτίσουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής, απέναντι σε όλους αυτούς που βάλανε μπροστά στο εγώ το εμείς.

Απέναντι σε όλους αυτούς που κυριάρχησαν σε όλη τους τη ζωή, σε όλο τους το είναι, οι αρχές και οι αξίες για την ελευθερία, για τη δημοκρατία, για την ανεξαρτησία, για την πατρίδα μας.

Είναι πραγματικά πολύ τυχερός ο κύριος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κι όλοι εμείς ως Έλληνες γιατί σε κάθε σπιθαμή της Ελλάδος, παντού σε όλες τις πόλεις, υπάρχουν μνημεία, μνημεία ηρώων, μνημεία ανδρείας, μνημεία τα οποία μαρτυρούν τη μεγάλη ιστορία της πατρίδος μας και τους ατελείωτους αγώνες για την ελευθερία και για την ανεξαρτησία.

Εμείς το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε, κυρίες και κύριοι, διατηρώντας άσβεστη την ιστορική μνήμη, αλλά και επιτελώντας το πατριωτικό μας καθήκον, είναι να κρατήσουμε άσβεστα όλες αυτές τις αρχές μέσα στην καρδιά μας και να αποτελούν έναν μεγάλο οδοδείκτη, έναν μεγάλο φάρο, ότι οι Έλληνες, όσες γενιές και να περάσουν, θα παραμείνουν αταλάντευτοι και πιστοί σε αυτές τις αρχές και σε αυτές τις αξίες, που δεν είναι τίποτα άλλο από την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αγάπη για την πατρίδα μας, την αγάπη για την Ελλάδα.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψή μου να μην συγχαρώ και να μην ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τροιζήνας που από την πρώτη στιγμή, έκανε ατέλειωτες προσπάθειες για να μπορέσει να γίνει αυτό το μνημείο, αλλά και έναν μεγάλο ευεργέτη της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας, τον Αθανάσιο Μαρτίνο. Με το που ήρθαμε σε επικοινωνία, αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, υλοποίησε με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία την οποία έχει αυτό το έργο Ιστορικής Μνήμης και Τιμής.

 

Related Articles

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ Ο Δικηγορικός...

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...

Επικαιρότητα 13ης Ιουνίου

ΕΘΝΙΚΑ Όταν φοράω το εθνόσημο, το σώμα μου πηγαίνει μόνο του Καλλιτεχνική...

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...