Τρίτη , 28 Νοέμβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Δήμος Πειραιά  τιμά την  Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας   
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Δήμος Πειραιά  τιμά την  Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας   

Χιλιάδες  λουλούδια  θα προσφερθούν  σε  μητέρες, 

σε διάφορα σημεία της  πόλης 

Ο Δήμος Πειραιά και η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  εκφράζοντας τον σεβασμό στη  γυναίκα που χαρίζει τη  ζωή   και που προσφέρει  απλόχερα την αγάπη της, προχωρούν την Κυριακή 14 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας,  σε συμβολικές δράσεις  στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.  

Χιλιάδες λουλούδια  θα προσφερθούν και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες στο πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής του ανθρώπου,  ενώ αύριο Σάββατο θα φωτιστεί  με ροζ  χρώμα το Άγαλμα της Μητέρας, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, την Κυριακή, στις 11:15,  θα  καταθέσει στεφάνι στο Άγαλμα της Μητέρας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο της μητέρας που είναι  συνώνυμο της προσφοράς, της αυτοθυσίας και της αγάπης  στον υπέρτατο βαθμό.

Την  Κυριακή, στο Πασαλιμάνιαπό τις 11:00,  μια «αγκαλιά» λουλούδια,  θα περιμένει τις μανούλες οι οποίες θα ψυχαγωγηθούν με ζωντανή  μουσική, ενώ τα μικρά και μεγάλα παιδιά του Πειραιά, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την κάρτα της επιλογής τους για τη μητέρα τους στο παιδικό εργαστήρι.

Λουλούδια επιπλέον θα προσφερθούν στην ίδια ώρα, (11:00),  στην πλατεία Κοραήστον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στο Μικρολίμανο, στην Πειραϊκή,   στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτηστο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στη Μαρίνα Ζέας,  καθώς επίσης και στην πλατεία  Καραϊσκάκη (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα), στην πλατεία Γεννηματά (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα), στην πλατεία Θεμιστοκλή

(Ε΄ Δημοτική Κοινότητα)  και στο πάρκο Δηλαβέρη (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα).    

 

Επιπλέον, ο Δήμος Πειραιάθα προσφέρει λουλούδια στις γιατρούς, στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης,  στο «Τζάνειο» και στο «Μεταξά», ως ελάχιστη έκφραση αναγνώρισης της προσφοράς  τους, καθώς και στις ασθενείς.

Τις  συμβολικές δράσεις θα πλαισιώσει  η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά διοργανώνει σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΦΠ, το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα… παίξει».

 

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

Αναλυτικότερα, το Σάββατο από τις 10:00 -12:00  θα πραγματοποιηθεί Αθλητικό τουρνουά από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΦΠ και την Κυριακή από τις 10.00 – 17:00 τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμός ζωγραφικής, σκάκι, facepainting κ.ά.

Στις 18:00, στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις – μετάλλια στους νικητές, καθώς και έπαινοι σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

Related Articles

«Αφιέρωμα στη Μητέρα» με το Φωνητικό Σύνολο “Legato” στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα, παρουσίασε το Φωνητικό Σύνολο “Legato”, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στο...

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: “ Η Προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας για το Παρίσι 2024” 

Ανακοίνωση από τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά:   Μια  ακόμη  ενδιαφέρουσα εκδήλωση και...

130 Χρόνια SAINT-PAUL: Ένα ταξίδι προσφοράς στην παιδεία!

Ανακοίνωση από την Ελληνογαλλική Σχολή  “Saint Paul”: Επέτειος 130 χρόνων προσφοράς στην...

2ο Συνέδριο ΠΕΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Γαλάζια Οικονομία

Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήστε το 2ο Συνέδριο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Γαλάζια...