Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024
Home SLIDER Ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος στο ΝΑΤ
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος στο ΝΑΤ

Ο Διοικητής  Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου,  δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω,  κ.Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο του ΝΑΤ, στον Πειραιά,  την Τρίτη 16 Μαΐου 2023. Ακολουθεί η δήλωσή  του:

 

«Στα 162 χρόνια λειτουργίας του ΝΑΤ είναι η πρώτη φορά που το επισκέπτεται Έλληνας Πρωθυπουργός.

Η σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΝΑΤ πέρα από την προφανή ιστορική της αξία, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση των εργαζομένων και της Διοίκησης του ΝΑΤ για την μεγάλη προσπάθεια, που κάναμε όλοι μαζί για την εξυγίανση του φορέα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της συνεργασίας και του καλού κλίματος ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους ως το βασικό συστατικό της επιτυχίας του ΝΑΤ.»

 

Σχόλιο από το Ιστολόγιο Piraeus365.gr:

Όλοι εμείς οι Πειραιώτες αναγνωρίζουμε το έργο που συντελέστηκε τα τελευταία δύο χρόνια  στο ΝΑΤ, υπό την διοίκηση και εποπτεία του κ.Τσαγκαρόπουλου, καθώς «άφησε πίσω χιλιάδες εκκρεμότητες, στοιβαγμένους φακέλους, απαρχαιωμένο εξοπλισμό και λογισμικά, υποστελέχωση και αδυναμία συντονισμού, και γενικότερα μια εικόνα απαξίωσης που προκάλεσαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις έως το 2019 και η οποία δεν άξιζε στον ιστορικό  αυτόν φορέα».

 

Δηλώσεις κ.Τσαγκαρόπουλου σε προηγούμενο άρθρο του:

«Χρειάστηκαν πολλές παρεμβάσεις και αλλαγές για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, που είχε διαμορφώσει μια αντίληψη ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει», όπως  είχε τονίσει σε προηγούμενο άρθρο του  ο κ. Τσαγκαρόπουλος και πρόσθεσε: «Όχι μόνο άλλαξε, αλλά κάποιες από τις παρεμβάσεις αυτές πέτυχαν τόσο που αξιοποιήθηκαν σαν πρακτική και στην αντίστοιχη προσπάθεια που έκανε ο ΕΦΚΑ». Για να συμπληρώσει: «Κομβικός για την αλλαγή αυτή είναι ο ρόλος του Κωστή Χατζηδάκη, που στην μακρόχρονη πολιτική του πορεία  έχει αποδείξει ότι διαθέτει την αναγκαία πολιτική βούληση και τόλμη».

 

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο Διοικητής του Ν.Α.Τ. στο προσωπικό του Ταμείου, λέγοντας: «Πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας δεν είναι άλλοι από τους υπαλλήλους του Ν.Α.Τ. Αν σήμερα είμαστε εδώ, έχοντας λύσει το πρόβλημα. το χρωστάμε πρωτίστως σε αυτούς. Άλλωστε είμαστε όλοι εδώ πρωτίστως για αυτούς και αξίζουν για την προσπάθεια τους το θερμό χειροκρότημα όλων μας».

 

«Από σήμερα το Ν.Α.Τ. περνά σε μια νέα φάση της πολύχρονης ιστορίας του. Από παθητικός δέκτης και διαχειριστής εκκρεμοτήτων, οφείλει και αποδεικνύει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε δυναμικό σύμβουλο της Πολιτείας, της εκάστοτε Κυβέρνησης, για να στηρίζει κάθε προσπάθεια ανάταξης της Ελληνικής Ναυτοσύνης. Το Ν.Α.Τ μετατρέπεται και εξελίσσεται σε σύγχρονη ανταγωνιστική μηχανή παραγωγής κοινωνικού πλούτου προς όφελος του πιο δυναμικού, του πιο ανταγωνιστικού και πιο παραγωγικού κλάδου της Ελληνικής Οικονομίας: της ναυτιλίας μας», κατέληξε ο κ. Τσαγκαρόπουλος.

 

Από αρ. ο Διοικητής ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, υποδέχεται και ξεναγεί τον Πρωθυπουργό Ελλάδος κ.Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Συζήτηση στο Μέγαρο ΝΑΤ,  στη φωτογραφία βλέπουμε από αριστ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Γεωργία Μανιάτη Γενική Διευθύντρια ΝΑΤ, Κωνσταντίνος Τσαγακαρόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Νίκος Βλαχάκος.

 

Related Articles

Βασίλης Κορκίδης«Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα»

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη για τον ανασχηματισμό «Η κυβέρνηση...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Τρίτη...

Panos Kirnidis: In Posidonia 2024 we re-emphasised our commitment to connecting with ship owners

Posidonia Events 2024 broke all previous attendance records and was deemed a tremendous...

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v Myrsini with Cobelfret S.A.

ATHENS, GREECE, June 14, 2024 – Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the...