Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ.Ηλία Ι.Κλάππα:
1.Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ενός και πλέον έτους της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά να ενεργοποιηθεί το Μητρώο Νομικών Εισηγητών Δικηγόρων Πειραιά του Κτηματολογίου και να εγγραφούν σε αυτό Δικηγόροι Πειραιά ώστε να ενισχυθεί το Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιά, ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ.
2.Σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Κτηματολογίου Δήμητρα Μπίθα και την Προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Κτηματολογίου Ρένα Κουκούτση υπογράφηκε αρχικά Προγραμματική Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών μεταξύ του Δ.Σ.Π. και του Κτηματολογίου και, σε εκτέλεση των προβλέψεων αυτής, έγινε τον Απρίλιο δημόσια κλήρωση μεταξύ των ενδιαφερομένων Δικηγόρων Πειραιά που πληρούσαν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
Κατόπιν της κλήρωσης, εκδόθηκε η από 16-5-2023 Απόφαση του Κτηματολογίου για εγγραφή πέντε Δικηγόρων Πειραιά στο Μητρώο Νομικών Εισηγητών ∆ικηγόρων του ∆ικηγορικού Συλλόγου.
3.Ήδη, ολοκληρώθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Η ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ τακτικών και αναπληρωματικών Νομικών Εισηγητών Δικηγόρων Πειραιά, την οποία διεξήγαγε εξαιρετικά η συνάδελφος Σπυριδούλα Μούτσιου, μέλος της Νομικής Υπηρεσίας του Κτηματολογίου.
4.Είναι αλήθεια ότι οι πέντε Νομικοί Εισηγητές Δικηγόροι Πειραιά είναι αισθητά λιγότεροι σε αριθμό και περίπου στο 1/3 όσων αρχικά είχε δεσμευτεί ότι θα εγγράψει τον Αύγουστο του περασμένου έτους ο τότε Γενικός Διευθυντής του Κτηματολογίου.
Παρόλα αυτά, η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και εκπαίδευσής τους ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, αφενός, τις σχετικές προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και, αφετέρου, μας δίνει ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ότι η αναμενόμενη εντός των ημερών έναρξη συνεργασίας τους με το Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιά θα προσφέρει ουσιαστικά στην ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ.
5.Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ώστε, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία που έχει με τη Διοίκηση του Κτηματολογίου και τη Νομική Υπηρεσία αυτού, καθώς και με τη Διοίκηση του Κτηματολογικού Γραφείου Πειραιά και τη Διευθύντριά του Λένα Παριανού, να συμβάλλει στην αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων εμφανίζονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιά προκειμένου να αποφύγουμε να βιώσουμε σε αυτό δυσάρεστες καταστάσεις που συναντάμε σε άλλα Κτηματολογικά Γραφεία.

Related Articles

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Π. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ – ΟΥΑΛΙΑΣ

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά...

Ένωση Απανταχού Μανιατών: Έναρξη δωρεάν μαθημάτων Πολιτιστικών Τμημάτων

Έναρξη δωρεάν μαθημάτων Πολιτιστικών Τμημάτων Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» Τη Δευτέρα,...

Ένωση Απανταχού Μανιατών:Μανιάτικο αντάμωμα στις 30 Σεπτεμβρίου

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο ΣΕΦ, να διασκεδάσουμε σε...