Σάββατο , 23 Σεπτέμβριος 2023
Home AGENDA Η Εορτή του Αγίου Λουκά στον Πειραιά, στην Ευαγγελίστρια
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η Εορτή του Αγίου Λουκά στον Πειραιά, στην Ευαγγελίστρια

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και κατάνυξη, o Πειραιάς θα τιμήσει την μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς όπου αποτελεί και προστάτη της ενορίας.

Οι  πιστοί συμμετέχοντας στις ιερές Ακολουθίες θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στο Ναό, και να προσκυνήσουν το Παρεκκλήσιο του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 10 Ιουνίου στις 7 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και στη συνέχεια στις 9.30 μμ θα ακολουθήσει  ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνου, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλούν και οι Χαιρετισμοί του Αγίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα ψάλλει πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Ρισάνου και θα ευλογηθεί και διανεμηθεί σε όλους λαδάκι του Αγίου.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, ημέρα της εορτής, στις 7 π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική θεία Λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσει και Β’ θεία Λειτουργία στις 10.30 π.μ..

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6 μ.μ., θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο.

Μετά το πέρας των ακολουθιών, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (όπισθεν του Ιερού Ναού) θα προβληθεί η ταινία “Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: «Θεραπεύοντας τον φόβο»”.

Ο Εσπερινός και η Αγρυπνία θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο Youtube.

Related Articles

ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Γιορτή του Σπάρου από τον Δήμο Πειραιά

Εκδήλωση από το χρήστη Destination Piraeus και τον Δήμο Πειραιά ◉ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ◉...

Επισκέψεις- Δράσεις του υποψηφίου Άγγελου Μπουλντούμη

Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας-Εντευκτηρίου “Ο Άγιος...

Ο ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023

Ο ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023!!! Το Σάββατο...

SNAME An Update on the Most Viable Measures Towards Decarbonization

SNAME GREEK SECTION MONTHLY MEETING THURSDAY,  28th SEPTEMBER 2023  19:00 – 21:00...