Τρίτη , 5 Μάρτιος 2024
Home AGENDA Η Εορτή του Αγίου Λουκά στον Πειραιά, στην Ευαγγελίστρια
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η Εορτή του Αγίου Λουκά στον Πειραιά, στην Ευαγγελίστρια

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και κατάνυξη, o Πειραιάς θα τιμήσει την μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς όπου αποτελεί και προστάτη της ενορίας.

Οι  πιστοί συμμετέχοντας στις ιερές Ακολουθίες θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στο Ναό, και να προσκυνήσουν το Παρεκκλήσιο του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 10 Ιουνίου στις 7 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και στη συνέχεια στις 9.30 μμ θα ακολουθήσει  ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνου, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλούν και οι Χαιρετισμοί του Αγίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα ψάλλει πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Ρισάνου και θα ευλογηθεί και διανεμηθεί σε όλους λαδάκι του Αγίου.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, ημέρα της εορτής, στις 7 π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική θεία Λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσει και Β’ θεία Λειτουργία στις 10.30 π.μ..

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6 μ.μ., θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο.

Μετά το πέρας των ακολουθιών, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (όπισθεν του Ιερού Ναού) θα προβληθεί η ταινία “Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: «Θεραπεύοντας τον φόβο»”.

Ο Εσπερινός και η Αγρυπνία θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο Youtube.

Related Articles

GREEN4SEA Athens Forum

We’re thrilled to invite you to the upcoming GREEN4SEA Athens Forum 2024!...

«Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟΔΕΠ :πιλοτικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού

Το Πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟΔΕΠ, σε συνεργασία με την κοινωνιολόγο, γραφολόγο...

 80 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς -Εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Μάχη της Κοκκινιάς...

Ανοίγει τις πύλες του το Εθελοντικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά Piraeus TeamUp

Γιάννης Μώραλης:  «Ήρθε  η στιγμή να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον εθελοντισμό στην πόλη μας»...