Πέμπτη , 29 Φεβρουάριος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μήνυμα ΥΝΑΝΠ Θ.Κλιάρη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μήνυμα ΥΝΑΝΠ Θ.Κλιάρη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει θεσπιστεί διεθνώς από το 1972 να εορτάζεται ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» σε όλες τις Χώρες – Μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησής όλων των πολιτών.

Ο εορτασμός αυτός μας δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε την άρρηκτη σύνδεση των ανθρώπινων κοινωνιών με το φυσικό περιβάλλον, καθώς και ότι όλοι μαζί σαν σύνολο οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν.

Ιδιαίτερα η Χώρα μας, τόπος με παράδοση στην εμπορική ναυτιλία και στον τουρισμό, επιδεικνύει χαρακτηριστική ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος, καταβάλλοντάς τα μέγιστα ώστε να ανταποκρίνεται στο πνεύμα του εν θέματι εορτασμού.

Η συμβολή του ΥΝΑΝΠ, ως καθ’ ύλην αρμόδιου φορέα για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της Χώρας μας, είναι σημαντική και πραγματώνεται μέσω της παρακολούθησης των διεθνών εξελίξεων σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος και της διαμόρφωσης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, του ελέγχου εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας καθώς και της ανάληψης πρωτοβουλιών και συναφών δράσεων, οι οποίες έχουν σαν πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης του πληθυσμού.

Related Articles

Νέο Δ.Σ. για την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας-Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γ.Κουμπενάς

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων...

9ο πρόγραμμα υποτροφιών από την ΕΕΝΜΑ

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στηρίζει τη νέα γενιά της ναυτιλίας...

Danelec και Franman ενισχύουν περαιτέρω τη συνεργασία τους με στόχο την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας

Η Danelec επεκτείνει τη μακροχρόνια συνεργασία της με τη Franman, προκειμένου να...

HSA-Webinar «SHIP’S FULL DESCRIPTION REQUIRED FOR TIME CHARTER»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων διοργανώνει νέο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής της...