Σάββατο , 23 Σεπτέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο πρόεδρος ΒΕΠ Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο πρόεδρος ΒΕΠ Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από τον Γιώργο Παπαμανώλη-Ντόζα, Πρόεδρο του ΒΕΠ
“Σήμερα, Δευτερα 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τη μεγαλύτερη διεθνή ημέρα για το περιβάλλον, και την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει ήδη δραματικές συνέπειες, σε όλους τους τομείς, με τον πολλαπλασιασμό των κυμάτων καύσωνα, των ξηρασιών, των πυρκαγιών και των πλημμυρών.
Εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, το διοξείδιο του άνθρακα βρίσκεται σε επίπεδο που ο πλανήτης μας, δεν είχε βιώσει ποτέ.
Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2023 είναι «Λύση στην πλαστική ρύπανση» και η κύρια εκδήλωση φιλοξενείται στην Ακτή Ελεφαντοστού. Είναι μια υπενθύμιση ότι οι δράσεις των ανθρώπων για την πλαστική ρύπανση έχουν σημασία. Τα βήματα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης είναι συνέπεια αυτών των δράσεων. Είναι καιρός να επιταχυνθούν οι δράσεις για την πλαστική ρύπανση και η μετάβαση στη κυκλική οικονομία
Έχουμε καθήκον, να παραδώσουμε στα παιδιά μας, ένα καλύτερο περιβάλλον.
Το ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ το Πρωτο και Μόνο επιμελητήριο με Πιστοποιητικό μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, αναλαμβάνει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, με σκοπό την ενίσχυση του μηνύματος της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης, και την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων μελών του.
Στόχος μας το 2023 παραμένει η ευαισθητοποίηση αλλά και ενημερωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και για τη σημασία της κυκλικής οικονομίας στη λειτουργία τους .
Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να τους δείξουμε με πράξεις ότι αυτή η “απότομη μετάβαση στην πράσινη οικονομία ” έχει να τους δώσει πολλά θετικά .
Το Β.Ε.Π με σύμμαχο λοιπόν σημαντικές συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς θα υλοποιήσει workshop που θα αφορούν την πράσινη επιχειρηματικότητα έτσι ώστε καμία επιχείρηση , κανένας βιοτέχνης να μη νιώθει οτι βαδίζει σε “άγνωστα μονοπάτια “.
Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, η επιχειρηματικότητα γυρίζει σελίδα και εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για όλους .”

Related Articles

NAVIGATING THE MARITIME LANDSCAPE: Insights into GREECE’S shipping industry

Greece continues to hold a strong position in the maritime industry, demonstrating...

Με επιτυχία το συνέδριο “Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια”

Με  μεγάλη  επιτυχία έγιναν  και οι φετεινές <Καλές θάλασσες  με υγεία και...

Ο Νίκος Χαρδαλιάς Στην εκδήλωση της ΔΥΑΜΕΑ στο Παλαιό Φάληρο Εισερχόμενα

Το μήνυμα άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και της προσβασιμότητας των Ατόμων με...

Β.Κορκίδης: Οι τριετίες ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα στη μάχη της ακρίβειας

Από τον Βασίλη Κορκίδη πρόεδρο του ΕΒΕΠ   Το Εμπορικό και Βιομηχανικό...