Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Στις 13-15/6 το 9ο διεθνές συνέδριο “ IPIC 2023” για  εφοδιαστική & εμπορευματικές μεταφορές
AGENDA

Στις 13-15/6 το 9ο διεθνές συνέδριο “ IPIC 2023” για  εφοδιαστική & εμπορευματικές μεταφορές

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με περισσότερες από 40 παράλληλες συνεδρίες, 100 ομιλητές από όλο τον κόσμο, 15 εκθέτες και δορυφορικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες όπως τεχνικές επισκέψεις, το PhD Colloquium (12 Ιουνίου) τελετές απονομής βραβείων (όπως τα ‘Physical Internet 2023 Start Up Awards’, και τα ‘IPIC2023 Awards’) περιμένει τους εγγεγραμμένους στο IPIC2023.

Oι εγγραφές είναι ακόμη ανοιχτές και πραγματοποιούνται online εδώ.

Όπως, ίσως, γνωρίζετε, το ΙPIC έχει καταστεί ορόσημο στις εξελίξεις προς ένα βιώσιμο –περιβαλλοντικά και οικονομικά- μέλλον της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως αυτό διαμορφώνεται από το Φυσικό Διαδίκτυο (Physical Internet) και τις νέες τεχνολογίες. Φέτος, ο ελληνικός χώρος της εφοδιαστικής και των εμπορευματικών μεταφορών, που έχει αρχίσει  δυναμικά να υποδέχεται την ψηφιοποίηση και την καινοτομία, έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας που οραματίζεται το μέλλον με τρόπο περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο. Το IPIC2023 θα εμπλέξει τις τοπικές αρχές και κοινότητες, ερευνητές και ακαδημαϊκούς, οργανισμούς και επιχειρήσεις, σε μια παγκόσμια συνδιαλλαγή για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών σε ένα τομέα με τεράστιες προοπτικές για την ελληνική οικονομία.

Η εγχώρια κοινότητα στον χώρο των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας θα είναι παρούσα τόσο σε επίπεδο ερευνητικό και ακαδημαϊκό μέσα από παρουσιάσεις που αφορούν την ανάπτυξη εφαρμογών στην ναυτιλία, τις αστικές μεταφορές και την κυβερνοασφάλεια, αλλά και μέσα από ειδικές συνεδρίες,  όπως αυτή που διοργανώνει το ΙLΜΕ (Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος) με επίκεντρο την αστική κινητικότητα αλλά και το ΕΠΙΣΕΥ με επίκεντρο τα 5G δίκτυα.

Το ΙPIC2023 θα διεξαχθεί με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, και του Δήμου Αθηναίων. Την υποστήριξή τους ως Χορηγοί θα δώσουν η ALICE, το ΕΠΙΣΕΥ-I-Sense, το ΙLΜΕ (Hellenic Institute for Logistics Management) και τα Ευρωπαϊκά Project JIDEP, PILL, URBANE, και 5G-LOGINNOV.

Τη συνεισφορά του στις τεχνικές συνεδρίες προσφέρει το ευρωπαϊκό έργο DISPATCH, ενώ την επικοινωνιακή προώθηση του συνεδρίου στηρίζουν το περιοδικό Supply Chain & Logistics, το www.supply-chain.gr και ο Αθήνα 9.84.

Στις παρυφές του συνεδρίου θα λειτουργήσει παράλληλη έκθεση τεχνολογίας και στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν ενταχθεί τεχνικές επισκέψεις στο Λιμάνι του Πειραιά – PCT, Distribution Center P&G αλλά και στο ΙΚΕΑ Distribution Center που διαχειρίζεται η  TRADE Logistics SA. Mια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη του IPIC2023, θα λάβει χώρα το PhD Colloquium, με στόχο να προωθήσει τη συζήτηση μεταξύ ερευνητών που φοιτούν σε αντικείμενα σχετικά με το Φυσικό Διαδίκτυο.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις εγγραφές, το πρόγραμμα αλλά και τις δραστηριότητες του ΙPIC2023 μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  του συνεδρίου https://www.pi.events/.

Related Articles

Γινόμαστε η φωνή της γειτονιάς

Αγία Σοφία – Καμίνια, Παλιά Κοκκινιά – Μανιάτικα, Άγιος Δημήτριος – Απόλλωνας...

«Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

«Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς: Α. Την Πέμπτη...

Η Celestyal παρουσιάζει τις νέες ημερήσιες εκδρομές «National Geographic DayTours»

  Η Celestyal παρουσιάζει μια σειρά από επτά ημερήσιες εκδρομές, τις «NationalGeographicDayTours»,...