Τετάρτη , 29 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6” πλοίου στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6” πλοίου στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6” Ν.Π. 11345, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από τον λιμένα Πειραιά προς τους λιμένες Ύδρας – Σπετσών – Πόρτο Χελίου, παρουσίασε βλάβη στον αριστερό υδροπροωθητήρα.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν επτά (107) επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, για προσάραξη σε αβαθή του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΑΤΩ” Ν.Π. 12271, με δεκατρείς (13) επιβαίνοντες και πέντε (05) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Μεσολογγίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ σκάφος “ΚΑΠΤΑΙΝ-ΤΖΙΜΗΣ” Ν.Μ. 82, προς παροχή συνδρομής.

Το “ΕΡΑΤΩ”, αφού αποκολλήθηκε, στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Μεσολογγίου.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 65χρονη αλλοδαπή, επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου ”MARELLA EXPLORER” σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η 65χρονη μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτική κλινική ν. Θήρας και στη συνέχεια σε ιδιωτική κλινική της Αττικής.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Related Articles

Η Tototheo Maritime μετονομάζεται σε Tototheo Global

Η Tototheo Maritime, ένας όμιλος εταιρειών που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες...

Η Celestyal παρουσιάζει την καλοκαιρινή της καμπάνια

ΗCelestyal  μετά την πρόσφατη ανανέωση του στόλου της και την αύξηση του...

To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,...

To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,...