Τρίτη , 18 Φεβρουάριος 2025
Home ΕΛΛΑΔΑ Λ. Μπλαβέρης: Η αλήθεια για τα Canadair
ΕΛΛΑΔΑ

Λ. Μπλαβέρης: Η αλήθεια για τα Canadair

Άρθρο του Λεωνίδα Μπλαβέρη

Επειδή ακούτε και διαβάζετε διάφορες εξωφρενικές ΑΝΟΗΣΙΕΣ είτε από άγνοια είτε από προσπάθεια πολιτικής εκμεταλλεύσεως, καλό είναι τα γνωρίζετε τα εξής:

— Η γραμμή παραγωγής των Canadair CL-215/415, που διαθέτει η ΠΑ, έχει κλείσει εδώ και χρόνια και το αεροσκάφος ΔΕΝ παράγεται πλέον. Επομένως, ΔΕΝ μπορούμε να αγοράσουμε τέτοια αεροσκάφη.

— Σύγχρονο δασοπυροσβεστικό Canadair CL-515 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ένα.

— Πρόκειται για ένα σχέδιο που ΘΑ αρχίσει να παράγεται ως DHC-515 όταν δοθεί στην εταιρεία ικανός αριθμός παραγγελιών για να ανοίξει τη γραμμή παραγωγής του!

— Έχουμε κάνει ως Ελλάδα παραγγελία, μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας για σημαντικό αριθμό α/φ, ώστε με τον τρόπο αυτό η εταιρεία να ανοίξει τη γραμμή παραγωγής του.

— Οι πρώτες παραδόσεις του CL-515 θα πραγματοποιηθούν περί τα μέσα – τέλη της τρέχουσας δεκαετίας και η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των χωρών που θα πάρουν από αυτά τα πρώτα α/φη.

— Διάφορες “ανοησίες” του στυλ “να παίρναμε ένα Ραφάλ λιγότερο για να πάρουμε περισσότερα πυροσβεστικά” είναι όπως το είπα: ανοησίες , αφού ΔΕΝ υπάρχουν πυροσβεστικά α/φη προς αγορά για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Άλλωστε χρειάζονται ΚΑΙ τα Ραφάλ ΚΑΙ τα πυροσβεστικά, καθώς άλλη αποστολή του ενός και άλλη του άλλου, αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ απαραίτητα για την ασφάλεια της χώρας!

— Τα Ρώσικα Beriev πέραν του ότι δεν μπορούν να έλθουν στην Ελλάδα, όποτε ήλθαν (και τα πληρώσαμε, ΠΟΤΕ δεν ήλθαν δωρεάν) έχουν τρομερά προβλήματα να επιχειρήσουν στο ελληνικό ορεινό ανάγλυφο. Είναι μια χαρά για τις στέπες της Ρωσίας και τις πεδινές περιοχές, αλλά όχι για ορεινά μέρη και χαράδρες με καπνούς, όπως στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πετούν πιο ψηλά και να κάνουν άφεση νερού, που μέχρι να φτάσει στο έδαφος έχει…εξαερωθεί.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις κρίσεις (για την πυρκαγιά της Ρόδου), τώρα που μία τέτοια επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και ας περιοριστούμε – προς το παρόν – στο γεγονός ότι τόσες δεκάδες χιλιάδες τουρίστες εκκένωσαν τις περιοχές χωρίς να ανοίξει ρουθούνι (ένας τραυματίας που έσπασε τη φτέρνα του όταν έπεσε από ύψος), την μεγάλη ψυχραιμία των τουριστών που ευχαριστούν για την προσφερθείσα βοήθεια, και μόνο δύο αγγλικές εφημερίδες κάνουν δυσμενή σχόλια για τα σάντουιτς που δίδονται στους τουρίστες!

Όχι πως δεν υπάρχουν τυχόν λάθη ή παραλήψεις, που πιθανόν να υπάρχουν, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ!!!

 

Ο Λεωνίδας Μπλαβέρης είναι:

Δημοσιογράφος   (Journalist),  Στρατιωτικός Συντάκτης

 

 

Πηγή φωτογραφίας Rocco Pier Luigi –

Related Articles

Δίκη για την δολοφονία Λυγγερίδη στον Πειραιά-Συμπαράσταση στο θύμα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου  2025 στον  Πειραιά εκδικάζεται η  υπόθεση  για τη...

Εντοπισμός και τη διάσωση 13 αλλοδαπών νότια της Γαύδου

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 13 αλλοδαπών νότια...

ΥΝΑΝΠ: Αποκατάσταση της αληθείας για τη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Kαβάλα

Αποκατάσταση της αληθείας για τη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Kαβάλα και τα νέα έκτακτα...

H MEGA Brokers εγκαινίασε νέο υποκατάστημα στη Λάρισα: Ισχυρό μήνυμα στήριξης της Θεσσαλίας

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 10/02/2025 στην...