Δευτέρα , 22 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Μεταφέραμε την πίεση της κοινωνίας προς τους Ακτοπλόους
ΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Μεταφέραμε την πίεση της κοινωνίας προς τους Ακτοπλόους

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο ραδιόφωνο του Real FM και στην δημοσιογράφο Κάτια Μακρή (14/7/2023)

«Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να μεταφέρουμε το αίτημα και την πίεση της κοινωνίας προς τους ακτοπλόους», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Real FM και την Κάτια Μακρή, επισημαίνοντας ότι «η διαμόρφωση των ναύλων θα πρέπει να συμβαδίζει και με το κοινωνικό αίσθημα και τις κοινωνικές αντοχές».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης διασαφήνισε ότι αυτό που ζητήθηκε από τις εταιρείες είναι να πάρουν στον πυρήνα της στόχευσής τους την μέση ελληνική οικογένεια, «γι’ αυτό και βλέπετε ότι τα πακέτα αυτά αφορούν την μεταφορά πολλών ανθρώπων μετά του αυτοκινήτου τους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ο βασικός πυρήνας της προσέγγισης που έκανε η κυβέρνηση ήταν να αντιμετωπίσουμε το αίτημα της ελληνικής οικογένειας να μετακινηθεί με τα παιδιά της, χωρίς να πληρώσει ένα μισθό σε έξοδα μετακίνησης». Παράλληλα τόνισε πως υπάρχουν κάποιες εταιρείες που επέλεξαν να κάνουν προσχηματικές εκπτώσεις, ενώ άλλες επέλεξαν να κάνουν ουσιαστικές εκπτώσεις.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην πίεση της κοινωνίας και ότι οι οικογένειες έχουν στη διάθεσή τους καλύτερες προσφορές από αυτές που είχαν την προηγούμενη βδομάδα.

Δείτε εδώ το tweet

Related Articles

Δρ.Γιάννης Πατηνιώτης: Πρόκληση της αναγνώρισης των Soft Skills!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ: “*Ηγετικές Ικανότητες: Η ικανότητα να καθοδηγείς και να εμπνέεις την...

Εργαζόμενοι Νοσοκομείων: Παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας

Για την επαναφορά του 13ου – 14ου μισθούς και σύνταξης, με άμεση...

Regent Seven Seas Cruises :Νέο πρόγραμμα

Η Regent Seven Seas Cruises δημοσίευσε το νέο της πρόγραμμα για το...

Η Cunard παρέλαβε το QUEEN ANNE

Στο στόλο της Cunard ανήκει κι επίσημα πλέον η Queen Anne, τέταρτη...