Κυριακή , 21 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ο ΥΝΝΠ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στα Παραπολιτικά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο ΥΝΝΠ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στα Παραπολιτικά

Σημεία Συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ρ/σ «Parapolitika 90,1» και στους δ/φους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη (20.07.2023)

 

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που προσφέρονταν στο επιβατικό κοινό ήταν απαγορευτικές για τη μέση ελληνική οικογένεια», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση προσπάθησε να μεταφέρει το αίτημα της κοινωνίας στους ακτοπλόους.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες ανταποκρίθηκαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στο αίτημα αυτό, με σημαντικές εκπτώσεις της τάξεως του 20%.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το ζήτημα των μειώσεων των τιμών πριν από δύο εβδομάδες, έχουν υπάρξει σημαντικότατες προσφορές και εκπτώσεις προς την ελληνική οικογένεια». Τόνισε, δε, ότι τα τρία τέταρτα των επιβατών του που θα ταξιδεύσουν τους δύο μήνες της μεγάλης κίνησης, δηλαδή, από 15 Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, δεν έχουν ακόμα κλείσει τα εισιτήρια τους».

Σε ερώτηση σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι οι έχουν αυξηθεί, όπως είναι αναμενόμενο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Σχετικά με το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, τόνισε πως αν δεν υπήρχε το Λιμενικό δεν θα είχαν διασωθεί 104 άνθρωποι και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δικαστικές έρευνες, μια από το ναυτοδικείο και μια υπό την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Τέλος, ερωτηθείς για την παρουσία του Frontex, αφού υπενθύμισε ότι συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Εκτελεστικό Διευθυντή, επισήμανε πως δεν υπάρχει θέμα αποχώρησής του από την Ελλάδα.

Δείτε εδώ το tweet

Ακούστε εδώ το ηχητικό

Related Articles

Δρ.Γιάννης Πατηνιώτης: Πρόκληση της αναγνώρισης των Soft Skills!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ: “*Ηγετικές Ικανότητες: Η ικανότητα να καθοδηγείς και να εμπνέεις την...

Regent Seven Seas Cruises :Νέο πρόγραμμα

Η Regent Seven Seas Cruises δημοσίευσε το νέο της πρόγραμμα για το...

Η Cunard παρέλαβε το QUEEN ANNE

Στο στόλο της Cunard ανήκει κι επίσημα πλέον η Queen Anne, τέταρτη...

Νέοι παίκτες στον τουρισμό και την κρουαζιέρα

Η νέα προσπάθεια του Μάριου Ηλιόπουλου Οι άλλοι εφοπλιστές Η προφητεία του...