Τρίτη , 3 Οκτώβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Λέρο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Λέρο

Στη σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω συνελήφθη κατόπιν έγκλησης ημεδαπής επιβάτιδας, η οποία δήλωσε ότι κατά την πρόσδεση του εν λόγω σκάφους στην νησίδα Αγίας Κυριακής και μετά την τοποθέτηση κλίμακας προς αποβίβαση των επιβατών, η κλίμακα έσπασε με αποτέλεσμα η ανωτέρω να βρεθεί στη θάλασσα και να τραυματιστεί.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης ζημιάς από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-05χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.,
-02χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και
-28χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ ”ΙΩΑΝΝΗΣ – ΣΟΦΙΑ Κ.” Ν.Π. 12295.
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον θάνατο λουόμενου αγνώστων λοιπών στοιχείων, που ανασύρθηκε απογευματινές ώρες την 06.07.2023 στην παραλία ”ΟΦΡΥΝΙΟΥ” Παγγαίου Καβάλας, γνωρίζεται ότι αναγνωρίστηκε και πρόκειται για 87χρονο ημεδαπό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΠΛΑΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ”, 69χρονος ημεδαπός.
Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου Αρκαδίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Λεωνιδίου του  Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου-Καλαμάτας, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Related Articles

DNV: Genesis of a giant- assuring quality in the shipbuilding process

Today we’re in Hamburg – our home for shipping – to celebrate...

COSTAMARE: Διανομή μερίσματος στους μετόχους της

Η Costamare Inc. Δηλώνει τριμηνιαίο μέρισμα στις προνομιούχες και κοινές μετοχές της...

BLACK ROPE: SEPTEMBER MOORING TIPS

SEPTEMBER MOORING TIPS SDMBL & Mooring Equipment at a Glance 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝐚...

SNAME GREEK SECTION -Appreciation Event & Award Ceremony

SNAME GREEK SECTION: Appreciation Event &   Award Ceremony WEDNESDAY, 18th OCTOBER 2023...