Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ «Κόμβος» αμμωνίας το Algeciras
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Κόμβος» αμμωνίας το Algeciras

Η ιαπωνική πολυεθνική Itochu Corporation και η Peninsula Petroleum, κορυφαίος προμηθευτής εναλλακτικών καυσίμων πλοίων, υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας βάσει του οποίου δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού μια εγκατάσταση ανεφοδιασμού αμμωνίας στο λιμάνι της Algeciras.

Σύμφωνα με την Itochu, το λιμάνι της Algeciras είναι κατάλληλο για μια τοποθεσία ανεφοδιασμού καυσίμων λόγω της θέσης του κοντά στις πολυσύχναστες ναυτιλιακές οδούς του στενού του Γιβραλτάρ.
Η αμμωνία γίνεται ένα δημοφιλές υποψήφιο καύσιμο πλοίων μηδενικών εκπομπών και θα μπορούσε να είναι μια λύση για τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG), εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο συχνά ως καύσιμο πλοίων. Ωστόσο, οι ανησυχίες για την ασφάλεια παραμένουν, ειδικά όσον αφορά την τοξικότητά του. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, η Itochu υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με οκτώ εταιρείες την περασμένη Παρασκευή. Αυτές οι εταιρείες θα συνεργαστούν σε μια κοινή μελέτη της ασφάλειας ανεφοδιασμού με αμμωνία για ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με αμμωνία. Αυτή θα είναι μια διαδοχική φάση μιας προηγούμενης μελέτης που ξεκίνησε το 2021, στην οποία συμμετείχαν 34 εταιρείες που μελετούν την ασφάλεια ανεφοδιασμού με αμμωνία.
Η Itochu συμμετέχει επίσης στην ανάπτυξη πλοίων που τροφοδοτούνται με αμμωνία, συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ενός πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου, τα οποία έλαβαν έγκριση επί της αρχής (AiP) το 2022.

Πηγή The seanation

Related Articles

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Τρίτη...

Panos Kirnidis: In Posidonia 2024 we re-emphasised our commitment to connecting with ship owners

Posidonia Events 2024 broke all previous attendance records and was deemed a tremendous...

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v Myrsini with Cobelfret S.A.

ATHENS, GREECE, June 14, 2024 – Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the...

CARELL SA: How does ultrasonic testing help in ship maintenance?

Ultrasonic testing is an advanced technique used in ship maintenance. It employs...