Τρίτη , 5 Δεκέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ «Κόμβος» αμμωνίας το Algeciras
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Κόμβος» αμμωνίας το Algeciras

Η ιαπωνική πολυεθνική Itochu Corporation και η Peninsula Petroleum, κορυφαίος προμηθευτής εναλλακτικών καυσίμων πλοίων, υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας βάσει του οποίου δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού μια εγκατάσταση ανεφοδιασμού αμμωνίας στο λιμάνι της Algeciras.

Σύμφωνα με την Itochu, το λιμάνι της Algeciras είναι κατάλληλο για μια τοποθεσία ανεφοδιασμού καυσίμων λόγω της θέσης του κοντά στις πολυσύχναστες ναυτιλιακές οδούς του στενού του Γιβραλτάρ.
Η αμμωνία γίνεται ένα δημοφιλές υποψήφιο καύσιμο πλοίων μηδενικών εκπομπών και θα μπορούσε να είναι μια λύση για τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG), εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο συχνά ως καύσιμο πλοίων. Ωστόσο, οι ανησυχίες για την ασφάλεια παραμένουν, ειδικά όσον αφορά την τοξικότητά του. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, η Itochu υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με οκτώ εταιρείες την περασμένη Παρασκευή. Αυτές οι εταιρείες θα συνεργαστούν σε μια κοινή μελέτη της ασφάλειας ανεφοδιασμού με αμμωνία για ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με αμμωνία. Αυτή θα είναι μια διαδοχική φάση μιας προηγούμενης μελέτης που ξεκίνησε το 2021, στην οποία συμμετείχαν 34 εταιρείες που μελετούν την ασφάλεια ανεφοδιασμού με αμμωνία.
Η Itochu συμμετέχει επίσης στην ανάπτυξη πλοίων που τροφοδοτούνται με αμμωνία, συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ενός πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου, τα οποία έλαβαν έγκριση επί της αρχής (AiP) το 2022.

Πηγή The seanation

Related Articles

Verimpact: Συμμετοχή σε επίσημη εκδήλωση για χρηματοδοτήσεις στην COP28

Σε επίσημη παράλληλη εκδήλωση στην COP28 για χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση της...

«ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» Η CELESTYAL στα 20Α Βραβεία της Λίστας LLOYD’S

Η Celestyal, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας...

ΟΛΠ: Ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά-Προοπτικές και Προκλήσεις

Πρόσκληση Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) σας προσκαλεί στην Ημερίδα...

BLACK ROPE

H BLACK ROPE βραβεύτηκε με το Lloyd’s List Greek Shipping Award

Η Εταιρεία  Black Rope βραβεύτηκε με το Lloyd’s List Greek Shipping Award...