Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου για τη νέα έρευνα ΕΕΑ – Pulse με επίκεντρο την ακρίβεια
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου για τη νέα έρευνα ΕΕΑ – Pulse με επίκεντρο την ακρίβεια

Για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη νέα έρευνα που διεξήγαγε η Pulse RC για λογαριασμό του Ε.Ε.Α. μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra (27/9/2023).

O κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το 87% των πολιτών θεωρεί την ακρίβεια ως το νούμερο 1 πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει, γεγονός που όπως εξήγησε επηρεάζει τον δείκτη απαισιοδοξίας για το μέλλον καθώς τον ανεβάζει στο 65%.

“Εάν κάποιος χρειάζεται το 50% του εισοδήματός του για αγορές στο σούπερ μάρκετ, ουσιαστικά τι θα μείνει για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις;” σημείωσε και πρόσθεσε πως αυτό το κοινωνικό θέμα εκφράστηκε και στις εκπτώσεις, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, 1 στις 2 επιχειρήσεις είχε χαμηλότερο τζίρο συγκριτικά με πέρυσι.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτίμησε ότι οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα, άρα και του μεταφορικού κόστους των προϊόντων.

Στάθηκε ακόμη στο ζήτημα των πρόσφατων καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για τα φαινόμενα αυτά ευθύνονται («Πολύ») ο «ανθρώπινος παράγοντας άμεσα» κατά 46%, η «πολιτεία» κατά 47% και η «κλιματική κρίση» κατά 27%.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε την ανάγκη πάταξης της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής, και επισήμανε τη σημασία της ισονομίας και της οικονομικής δημοκρατίας.

Δείτε περισσότερα: https://www.eea.gr/

Related Articles

Πλοίο Ελληνόκτητης εταιρείας χτύπησαν οι Χούθι

Αναδημοσίευση από τη  σελίδα της ΠΕΝΕΝ: Αυτής της ελληνόκτητης εταιρείας είναι το...

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Τσακλόγλου στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. – Δευτέρα 20/5/2024

Συνεδριάζει την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρουσία...

Νέες εξελίξεις στην πιστοποίηση των ρυμουλκών & ναυαγoσωστικών πλοίων

Ακολουθεί η τοποθέτηση της Πανελλήνιας  Ένωσης Πλοιοκτητών- Εφοπλιστών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων...