Τρίτη , 5 Δεκέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου για τη νέα έρευνα ΕΕΑ – Pulse με επίκεντρο την ακρίβεια
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου για τη νέα έρευνα ΕΕΑ – Pulse με επίκεντρο την ακρίβεια

Για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη νέα έρευνα που διεξήγαγε η Pulse RC για λογαριασμό του Ε.Ε.Α. μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra (27/9/2023).

O κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το 87% των πολιτών θεωρεί την ακρίβεια ως το νούμερο 1 πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει, γεγονός που όπως εξήγησε επηρεάζει τον δείκτη απαισιοδοξίας για το μέλλον καθώς τον ανεβάζει στο 65%.

“Εάν κάποιος χρειάζεται το 50% του εισοδήματός του για αγορές στο σούπερ μάρκετ, ουσιαστικά τι θα μείνει για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις;” σημείωσε και πρόσθεσε πως αυτό το κοινωνικό θέμα εκφράστηκε και στις εκπτώσεις, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, 1 στις 2 επιχειρήσεις είχε χαμηλότερο τζίρο συγκριτικά με πέρυσι.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτίμησε ότι οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα, άρα και του μεταφορικού κόστους των προϊόντων.

Στάθηκε ακόμη στο ζήτημα των πρόσφατων καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για τα φαινόμενα αυτά ευθύνονται («Πολύ») ο «ανθρώπινος παράγοντας άμεσα» κατά 46%, η «πολιτεία» κατά 47% και η «κλιματική κρίση» κατά 27%.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε την ανάγκη πάταξης της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής, και επισήμανε τη σημασία της ισονομίας και της οικονομικής δημοκρατίας.

Δείτε περισσότερα: https://www.eea.gr/

Related Articles

Μέγα κατάκτηση για την MEGA BROKERS από Εθνική Ασφαλιστική

ΜΕΓΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ MEGA BROKERS ΤΡΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ...

Ε.Ε.Α.: 2o σεμινάριο για τη δημιουργία δικτύων και συνεργατικών σχημάτων (cluster), στις 5/12

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Δικτυώσεις-Συνέργειες-Προσαρμογή και Ενίσχυση της Προβολής των...

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου: Κινητοποίηση Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων  Τα νέα φορολογικά μέτρα, που προωθεί...

34ο Greek Annual Economic Summit 2023

a34th Greek Economic Summit | GES2023   Εξέχον κρίσιμο ζήτημα για την...