Τρίτη , 21 Μάιος 2024
Home SLIDER Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ στο Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ στο Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων

Ο Πρόεδρος   ΠΣΕΠΕ , ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ  εκλέχθηκε στο  Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (Ε.Ε.Ν.)  στις 6/9/23 κατά την 2η συνεδρίαση της.

 

Ένα όραμα χρόνων, για την ουσιαστική εκπροσώπηση του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου των Ελληνικών ναυπηγείων, γίνεται πραγματικότητα, καθώς επικυρώθηκε με την υπ’ αρ. 41/2023 Απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιώς η νομική υπόσταση της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (Ε.Ε.Ν.), με έδρα τον Πειραιά.

Η Ένωση αποτελεί πόλο συγκέντρωσης όλων των υγιών επιχειρηματικών παραγωγικών φορέων της ελληνικής οικονομίας, με σκοπό τη θεσμική θωράκιση του ελληνικού βιομηχανικού οικοσυστήματος σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, αλλά και την ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας συνεργασίας με εργατικά σωματεία και αρμόδιους φορείς, ώστε να επαναπροσδιοριστεί ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πλαίσιο, με επίκεντρο τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

 

Τονίζεται το γεγονός πως η ίδρυση του νέου Φορέα θεμελιώνεται πάνω στις χιλιάδες επιχειρήσεις μέλη του Ε.Β.Ε.Π., τις κορυφαίες επιχειρήσεις του Υπερταμείου, σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις ρυμουλκών, εφοδιαστών και μια πληθώρα εταιριών ηγετών, όπως διαφαίνεται από τη συμμετοχή των Ιδρυτικών Μελών αλλά και των Επίτιμων, αντανακλώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, ένα σημαντικό ποσοστό του ετήσιου ΑΕΠ μεγάλο βαθμό εξωστρέφειας και συμβολής στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Η διοίκηση της νοεσύστατης Ε.Ε.Ν. θα επιδιώξει, άμεσα, να έχει επαφές με τις ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να τις ενημερώσει για τους σκοπούς της Ένωσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο άσκησης εξωστρεφούς πολιτικής θα καταθέσει σειρά προτάσεων που στόχο θα έχουν την απάλειψη νομοθετικών στρεβλώσεων που λειτούργησαν στο παρελθόν ανασχετικά για την ανάπτυξη των ναυπηγικών – ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων, αλλά και για την ανάπτυξη των εξαγωγών πάσης φύσεως υλικών που προορίζονται για πλοία, τα οποία και κατασκευάζονται από ελληνικές εταιρίες.

Τα γραφεία της Ε.Ε.Ν. θα φιλοξενούνται στο κτίριο του Ε.Β.Ε.Π. στον Πειραιά ενώ, ταυτόχρονα, σχεδιάζεται και η παρουσία της Ε.Ε.Ν. στις Βρυξέλλες.

Related Articles

Στατιστικά στοιχεία Απριλίου 2024

Από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και Δίωξης Ναρκωτικών...

 Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού...

Opening Ceremony of the Danaos Users’ Meeting 2024

DANAOS  ANOUNCEMENT Dear Esteemed Customers & Partners, We are delighted to invite...