Δευτέρα , 27 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Πειραιάς έχει τα εργαλεία να γίνει σύγχρονη, αναβαθμισμένη, βιώσιμη πόλη
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Πειραιάς έχει τα εργαλεία να γίνει σύγχρονη, αναβαθμισμένη, βιώσιμη πόλη

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Αθανάσιο Κοτταρά είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά  Γιώργος Γαβρίλης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αν αντιμετωπιστούν μπορούν άμεσα να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Πειραιά και τη συνολική αναβάθμιση της πόλης.

 

Καταρχήν, η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, ένα υπερώριμο έργο που όχι μόνο θα βελτιώσει ριζικά τον Πειραιά ως προς τις υποδομές, την ποιότητα του αστικού τοπίου, την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση10 στρέμματα για άλλες ωφέλιμες χρήσεις αλλά θα ενώσει την πόλη, διασυνδέοντας τις γειτονιές και διευκολύνοντας δημότες και επισκέπτες.

Παράλληλα, συζητήθηκε η δημιουργία νέας κλειστής αγοράς που μπορεί να δημιουργηθεί στο παλιό αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ δίνοντας νέα πνοή στην πόλη, δημιουργώντας έναν υπερτοπικό πόλο εμπορικής και κοινωνικής ζωής, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή, αποτελώντας σημείο αναφοράς – τοπόσημο για τον Πειραιά καθώς και τουριστικό προορισμό αυξάνοντας την επισκεψιμότητα στην πόλη και τονώνοντας την κίνηση των επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, εξίσου σημαντικό έργο είναι η αξιοποίηση του “κλειστού” κτηρίου του ΗΣΑΠ που είναι πάνω από τον Σταθμό, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και έχει έκταση 4.000 τ.μ, καθώς είναι ιδανικό για να να αξιοποιηθεί σε μια επιτελική δομή μιας στάσης και να στεγάσει υπηρεσίες που έχουν μεγάλο κύκλο συναλλαγών με τους πολίτες. Επιλογή που θα αναβάθμιζε την περιοχή μαζί με το μέγαρο του ΕΒΕΠ και τη νέα πλατεία του metro-ΗΣΑΠ ειδικά σε συνδυασμό με την υπογειοποίηση και τη νέα αγορά.

Τα βασικά αυτά ζητήματα που αποτελούν πυλώνες των προγραμματικών προτάσεων του “ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες” παρουσιάστηκαν στον κ Κοτταρά από τον κ Γαβρίλη με τη συζήτηση να καταλήγει στο κοινό συμπέρασμα πως υπάρχουν τρόποι και λύσεις ώστε ο Πειραιάς, αξιοποιώντας εργαλεία που ήδη έχει στη διάθεσή του μπορεί και πρέπει να γίνει μια σύγχρονη, βιώσιμη και προσβάσιμη πόλη.

 

Σε συνέχεια της εν λόγω συνάντησης θα  ακολουθήσουν συναντήσεις του κ Γαβρίλη με φορείς της πόλης για να δημιουργηθεί μια μεγάλη πρωτοβουλία φορέων και πολιτών της πόλης που θα διεκδικήσει την ικανοποίηση  αυτών των αιτημάτων.

 

Related Articles

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΙΟΝΙΟΥ- Διάλεξη για την Ιστορία του Πειραιά

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΙΟΝΙΟΥ διοργανώνει  Διάλεξη με θέμα  την...

Εντυπωσίασαν με τα εμπνευσμένα project τους οι μαθητές   στο  3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πειραιά στο Σ.Ε.Φ.

Εντυπωσίασαν με τα εμπνευσμένα project τους και τις δημιουργίες τους οι μαθητές,...

Παρουσίαση του βιβλίου Θάνατοι στη Χούντα του Δημήτρη Βεριώνη

Η δημοτική παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» και οι εκδόσεις Τόπος σας...

Με επιτυχία η 5η Σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης»

Κολυμπάμε για τη ζωή! Κανένας μόνος του απέναντι στον καρκίνο! Με επιτυχία και με...