Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home AGENDA Αύριο 8/10 ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ.Γ.Χατζηθεοδοσίου για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κλοπή του αυτοκινήτου
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Αύριο 8/10 ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ.Γ.Χατζηθεοδοσίου για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κλοπή του αυτοκινήτου

Αύριο στις 06:30 στον ΑΝΤ1 o πρόεδρος του ΕΕΑ, κ.Γ.Χατζηθεοδοσίου με τη Φαίη Μαυραγάνη και το δικηγόρο του παθόντα για την απόφαση του Αρείου Πάγου.

 

Αύριο  Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023,  στις 07:15 στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στις 6» o πρόεδρος του ΕΕΑ, κ.Γ.Χατζηθεοδοσίου με τον Δ. Κοτταρίδη και τη Ν. Κασσιμάτη για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κλοπή του αυτοκινήτου.

Διευκρινίσεις που καταρρίπτουν τις λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με την αποζημίωση κλοπής αυτοκινήτου από τις ασφαλιστικές εταιρείες έδωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίοπυ μιλώντας στην τηλεοπτικό σταθμό OΝΕ και τον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό.
Όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου οι ασφαλιστικές εταιρείες την τελευταία δεκαετία έχουν αποζημιώσει περίπου 70 χιλιάδες κλοπές κάτι που δείχνει ποιός είναι ο κανόνας και αυτό που συμβαίνει. Όμως τόνισε, πώς σε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας ή δόλου τότε εφόσον αυτό αποδειχθεί που σημαίνει ότι η δικαιοσύνη αποφαίνεται, τότε και μόνον δεν δίνεται αποζημίωση. Έτσι και στην πρόσφατη απόφαση του ΑΠ η ασφαλιστική εταιρεία είχε πρωτόδικη και δευτερόδικη απόφαση και εν συνεχεία με τον ΑΠ κατέληξε στην μη αποζημίωση της συγκεκριμένης περίπτωσης. Ακόμη ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε τον ελάχιστο αριθμό τέτοιων περιπτώσεων, εξήγησε ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να κινείται σαν να μην είναι ασφαλισμένος και όχι να θεωρεί ότι επειδή υπάρχει η ασφάλεια μπορεί να οδηγείται σε αμέλειες που πιθανόν να αποδειχθούν στο τέλος βλαπτικές για τον ίδιο. Επίσης αναφέρθηκε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και στο αδικαιολόγητο θέμα της μή αντιμετώπισης των ανασφάλιστων οχημάτων.
Αναλυτικά ΔΕΙΤΕ τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ

Related Articles

34ο Greek Annual Economic Summit 2023

a34th Greek Economic Summit | GES2023   Εξέχον κρίσιμο ζήτημα για την...

Χριστούγεννα 2023: Φωταγώγηση του δένδρου στις 8 Δεκεμβρίου

Πειραιάς 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ! Με ένα πλούσιο εορταστικό...

Επικαιρότητα 30ης Νοεμβρίου 2023

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η απελευθέρωση του Ναυπλίου Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι –...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...