Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Με τον σύνδεσμο των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με τον σύνδεσμο των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας

Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ, Διονύση Θεοδωράτο, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκε την Παρασκευή στο γραφείο του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, παρουσία του υφυπουργού Ιωάννη Παππά και του γενικού γραμματέα Λιμένων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των νέων μέτρων εφαρμογής των ευρωπαϊκών κανονισμών, στο πλαίσιο του “Fitfor 55” για τον κλάδο της Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Αναλύθηκαν εκτενώς θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ακτοπλοΐας, με ιδιαίτερη μνεία στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας και την ενδυνάμωση της νησιωτικότητας, του ακτοπλοϊκού δικτύου μεταφορών, της συνοχής και της γεωγραφικής συνέχειας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, «η ακτοπλοΐα αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ναυτιλίας, καθόσον, μέσω αυτής, μετακινούνται εκατομμύρια επιβάτες». Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει συνεχής και ενεργής συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη διαχείριση των συνεχόμενων προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος.

 

Από την πλευρά των ακτοπλοϊκών εταιρειών, στο επίκεντρο τέθηκαν οι πράσινες επενδύσεις της επιβατηγού ναυτιλίας, τα θέματα της ενδυνάμωσης και της άμεσης συνεισφοράς της Πολιτείας στα μέτρα στήριξης της νησιωτικότητας, της επίλυσης των πολυετών θεσμικών αιτημάτων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, της βελτίωσης των θεσμικών δημοσιονομικών όρων και προϋποθέσεων της βιωσιμότητας των ακτοπλοϊκών εταιρειών, της λιμενικής διακυβέρνησης, της επιχορήγησης και της προσέλκυσης κεφαλαίων για την αναγκαία ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου και της επίτευξης της «πράσινης» μετάβασης της ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας, με πλοία νεότερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον.

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, κ. Θεοδωράτος, ενημέρωσε τον υπουργό για τα πολυετή θεσμικά, λειτουργικά και επικαιροποιημένα αιτήματα του κλάδου της ακτοπλοΐας. Επίσης, τόνισε πως «η ελληνική ακτοπλοϊκή κοινότητα αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα της ελληνικής νησιωτικότητας, της συνοχής και της γεωγραφικής συνέχειας».

 

Ο Σύνδεσμος, μέσω του προεδρείου, δεσμεύθηκε προς τον υπουργό ότι θα σταθεί αρωγός στο κυβερνητικό έργο, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια και συνεργασία με τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο, για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των νησιών και των νησιωτών, προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης, της συνοχής, της γεωγραφικής συνέχειας και της οικονομίας της χώρας.

 

Στην συνάντηση εκ μέρους του ΣΕΕΝ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Διονύσιος Θεοδωράτος, ο αντιπρόεδρος Ακτοπλοΐας Ευστράτιος Απέργης, ο αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, ο γενικός γραμματέας Θεολόγος Παναγιωτάκης, τα μέλη Παναγιώτα Κρασσακοπούλου, Μιχαήλ Μιχαήλ και Βασίλειος Μάμμης, ο επίτιμος πρόεδρος Μιχαήλ Σακέλλης και ο διευθυντής Κωνσταντίνος Γκώνιας.

Related Articles

Γιάννης Κοκαράκης- BureauVeritas: Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για πλοία και για εξοπλισμό

Ο Δρ. Γιάννης Κοκαράκης Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hellenic BS-ME Zone...

New partnership: Vanos S.A. and Particles plus

VANOS S.A. is proud to announce a new partnership with Particles Plus,...

Ομιλία και συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη στην 33η Συνέλευση του (ΙΜΟ)

«Πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της ναυτιλίας και να δώσουμε λύσεις στα...

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v New Orleans with Kawasaki

ATHENS, GREECE,–Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company...