Τρίτη , 5 Δεκέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Αναβάθμιση εκθεσιακού χώρου στο Θωρηκτό Αβέρωφ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναβάθμιση εκθεσιακού χώρου στο Θωρηκτό Αβέρωφ

Σκοπός του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) είναι η ενθάρρυνση και η προαγωγή της έρευνας και της µελέτης επί θεµάτων αναφερόμενων στη ναυτική ιστορία και παράδοση, η προβολή και η διάδοση της ως άνω ιστορικής γνώσης καθώς και η διάσωση σχετικών τεκμηρίων. Στο πλαίσιο αυτό το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. προέβη στη χορηγία και εκτέλεση των εργασιών αναβάθμισης του εκθεσιακού χώρου του 1ου υποστρώματος του “Θ/Κ Γ. Αβέρωφ” μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου. Οι εργασίες αφορούν στη δημιουργία μιας συνοπτικής, δίγλωσσης, φωτογραφικής έκθεσης όπου παρουσιάζεται η ιστορία του θρυλικού πλοίου με τρόπο εύληπτο και οπτικά ευχάριστο.

Αυτή η έκθεση αναμένεται να βελτιώσει πολύ την εμπειρία της περιήγησης στο πλοίο και να αποτελέσει χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο ιδίως στις ξεναγήσεις των σχολείων. Την επιμέλεια σχεδίασης και κατασκευής της έκθεσης είχε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. και πρώην Κυβερνήτης του “Αβέρωφ” Αρχιπλοίαρχος ΠΝ (ε.α.) Λεωνίδας Τσιαντούλας.

Η τελετή παράδοσης της έκθεσης από το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. στο Θ/Κ Αβέρωφ έγινε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου. Παρέστησαν τα Μέλη και οι Φίλοι του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. που με την αφορμή αυτή είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν τόσο στην νέα έκθεση όσο και στα “άδυτα” του πλοίου.

Οι ώρες επίσκεψης κοινού στο Θ/Κ Αβέρωφ είναι Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 14:00, Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες 10:00 -17:00, Δευτέρα Κλειστά.

Άρης Καθρέπτας
Γεν. Γραμματέας ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.

 

Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας», ως επιστημονικός – πολιτιστικός – μη κερδοσκοπικός φορέας, στοχεύει στην ενθάρρυνση και προαγωγή της έρευνας και μελέτης της Ναυτικής Ιστορίας και Παράδοσης, καθώς και στην προβολή και διάδοση της ιστορικής γνώσης.

 

Ο Ιωάννης Καλογερόπουλος, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΒΈΡΩΦ εξ εφεδρείας , χαιρετά τον  Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν Αντιναύαρχο ε.α. ΠΝ,  Επίτιμο  Διοικητή Στόλου, Διευθυντή του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

 

Related Articles

Ε.Ε.Α.: 2o σεμινάριο για τη δημιουργία δικτύων και συνεργατικών σχημάτων (cluster), στις 5/12

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Δικτυώσεις-Συνέργειες-Προσαρμογή και Ενίσχυση της Προβολής των...

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου: Κινητοποίηση Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων  Τα νέα φορολογικά μέτρα, που προωθεί...

Επικαιρότητα 30ης Νοεμβρίου 2023

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η απελευθέρωση του Ναυπλίου Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι –...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...