Τρίτη , 5 Δεκέμβριος 2023
Home AGENDA «Διάβαση» πολιτισμού και εκπαίδευσης η σύμπραξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ίδρυμα Ευγενίδου
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

«Διάβαση» πολιτισμού και εκπαίδευσης η σύμπραξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ίδρυμα Ευγενίδου

Η συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Ίδρυμα  Ευγενίδου εγκαινιάζεται με τη διοργάνωση της δράσης «Διάβαση», ένα διήμερο -στις 23 και 24 Νοεμβρίου- αφιερωμένο στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Οι σχολικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν, σε μία ημέρα, τους δύο γειτονικούς οργανισμούς και να λάβουν μέρος σε εργαστήρια STEAM στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος που θα συνδυαστούν θεματικά με τις φαντασμαγορικές προβολές στο Πλανητάριο.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο φορέων, με κοινό στόχο να μετατραπεί το παραλιακό μέτωπο της Αττικής σε έναν πόλο πολιτισμού, εκπαίδευσης και εξωστρέφειας.

Στο διήμερο κοινών δράσεων, μαθητές και μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια ρομποτικής, διαδραστικών πειραμάτων, κηπουρικής, ανακύκλωσης πλαστικού, ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της γρήγορης μόδας (fast fashion), εικαστικών και θεατρικών ή να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων στους χώρους του ΚΠΙΣΝ.  Συνδυαστικά, μπορούν να παρακολουθήσουν στον Θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου τις προβολές  «Μαγικός Πλανήτης», μία συναρπαστική ιστορία για τις εποχές του χρόνου και  «Το περιβάλλον και εγώ», μια ψηφιακή παράσταση που παρουσιάζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, η οποία έχει «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλωσης.

 

Όλα τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται και προσφέρονται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι προβολές ταινιών στο Πλανητάριο προσφέρονται δωρεάν, ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: snfcc.org

https://www.eef.edu.gr/el/nea/diabasi-politismou-kai-ekpaideysis-i-sympraksi-tou-kentrou-politismou-idryma-stayros-niarhos-me-to-idryma-eygenidou/

 

Related Articles

ΧΡΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ “ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ”

Σας προσκαλούμε με χαρά, μικρούς και μεγάλους, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, την...

ΑΙΓΙΗΣ: Διαδικτυακή ξενάγηση στη Νεμέα με την ΛΕΝΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ

Βιβλιοπωλείο Αιγηίς Δηλώστε συμμετοχή για να σας στείλουμε το σύνδεσμο  να παρακολουθήσετε...

ΟΛΠ: Ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά-Προοπτικές και Προκλήσεις

Πρόσκληση Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) σας προσκαλεί στην Ημερίδα...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αποτυπώματα βίας…πως να τα εξαλείψουμε

Πολύμορφη | Αποτυπώματα βίας…πως να τα εξαλείψουμε | Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πειραιά |...