Τρίτη , 21 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά φιλοξένησε τον ΥΝΑΝΠ κύριο Χρήστο Στυλιανίδη σε γεύμα εργασίας. 
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά φιλοξένησε τον ΥΝΑΝΠ κύριο Χρήστο Στυλιανίδη σε γεύμα εργασίας. 

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε Γεύμα Εργασίας αυτή την φορά με επίτιμο καλεσμένο ομιλητή τον    Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Χρήστο Στυλιανίδη.

Πλήθος ναυτιλιακού κόσμου και τον Υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Nαυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ. Γιώργος Αλεξανδράτος. Τον υποδέχθηκε με Κυπριακό μεζέ κουπέπια ελέω της καταγωγής του.

Στο γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά o Υπουργός αναφέρθηκε στην αξία της Ελληνικής ναυτιλίας και την τεράστια συμβολή της στην παγκόσμια οικονομία.

Πράσινη μετάβαση, ασφάλεια λιμένων και ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης είναι οι βασικές προτεραιότητες για το Υπουργείο Ναυτιλίας για το επόμενο διάστημα.

Στο τέλος ο Υπουργός δεν δίστασε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα Μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκτός των άλλων σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου, ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων  και  ενώσεων όπως  η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κυρία Σοφία Βούλτεψη, ο Πρέσβης της Κύπρου κύριος Σταύρος Αυγουστίδης, ο Πρέσβης της Ινδίας MrRudrendraTandor, ή κυρία  Έλπη Πετράκη Πρόεδρος της WISTA Hellas και της WISTA International, ο Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ κύριος Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος του ΣΕΕΝ κύριος Θεοδωράτος Διονύσιος αλλά και ο προκάτοχος κύριος Σπύρος Πασχάλης, ο Πρόεδρος του Προπέλλερ Πειραιώς  κύριος Κωστής Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής H&M στην Διεθνή Ένωση Ναυτασφαλιστών κύριος Ηλίας Τσακίρης, ο Πρόεδρος του ΙCC Ελλάδος κύριος Νίκος Βερνίκος, ο CEO του EnterpriseGreece κύριος Μαρίνος Γιαννόπουλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς κύριος Στράτος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της  Ελληνικής ‘Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, κύριος Παύλου Ξηραδάκης, η ΕΚΟ Ναυτιλίας της ΝΔ με τον Πρόεδρο της κύριο Λευτέρη Παναστασίου, ο Πρώην Γενικός Γραμματέας ΙΜΟ κύριος Θύμιος Μητρόπουλος, και ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, TSAKOSGROUP.

 

Στο κάλεσμα της  αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης  κατ’αλφαβητική σειρά:

κ. Θανάσης Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eastern Mediterranean Maritime Limited.

κα. Δόξυ Ζησιμάτου, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων για λογαριασμό του κ. Γρηγόρη Τιμαγένη, Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων.

κ. Κωστής Φραγκούλης, CEO Franman και Πρόεδρος του PropellerClub Πειραιά,

κ. Νίκος Γερασίμου, Δικηγορική Εταιρεία Γερασίμου & Συνεργάτες, Ναυτιλιακός Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, Νομικός Σύμβουλος HELMEPA και ΕΕΝΜΑ.

Για την χορηγό ναυτιλιακή εταιρεία, GRID SHIPPING & CAPITAL Ltd οι εκ των μετόχων, ο πρόεδρος ΔΣ και ιδιοκτήτης της εταιρείας  εφοπλιστής  Δρ. Πάνος Φασουλής, ο CEO Σπύρος Τόγιας

 

Στη φωτογραφία από αρ. ο εφοπλιστής Dr. Πάνος Φασουλής, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Αλεξανδράτος, ο Υπουργός κ. Χρήστος  Στυλιανίδης.

 

κ. Γιάννης Ποντικός CEO της Marine Support,

κ. Κώστας Κωνσταντίνου, ManagingPartner της MooreGreece

κ. Χρήστος Τιμαγένης, Δικηγόρος  παρ’ ΑρείωΠάγο, εταίρος της ΤΙΜΑΓΕΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  &  Γενικός  Γραμματέας International Propeller Club, Port of Piraeus

ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, TSAKOS GROUP

κ. Νίκος Βερνίκος, ΒΕΡΝΙΚΟΣ-ΣΚΑΦΙ Ναυαγοσωστικά-Ρυμουλκά, Πρόεδρος του International Chamber of Commerce, μέλος της Διοίκησης του ΝΕΕκαιΑντιπρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τέλος θα  θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μαςκαιείχαν εξαιρετική παρουσία.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικού κάδρου στον υπουργό με τριπλό συμβολικό χαρακτήρα. Ανάγλυφη αναπαράσταση του πλοίου της Κερύνειας που συμβολίζει την αδιάρρηκτη σύνδεση Ελλάδος και Κύπρου από τα πανάρχαια χρόνια, καθώς και πόλη καταγωγής της Μητέρας του Υπουργού, τον γλάρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς και εγχάρακτη αφιέρωση στον Υπουργό.

Στην αρχική φωτογραφία:

Από αριστερά προς τα δεξιά,

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΛΠ κύριος Πάρις Κ. Ξανάλατος, ο Πρόεδρος της Ν.Λ.Π. κ. Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος παραδίδει αναμνηστικό κάδρο με απεικόνιση του πλοίου της Κερύνειας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Χρήστο Στυλιανίδη, δεξιά του Υπουργού ο κύριος Ηλίας Π. Τσακίρης Μέλος του ΔΣ της ΝΛΠ.

 

 

Οι χορηγοί της εκδήλωσης μαζί με τον Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Related Articles

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 23/5/2024, 20.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ  ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!! Πάμε μια...

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε χθες, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης...

Στατιστικά στοιχεία Απριλίου 2024

Από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και Δίωξης Ναρκωτικών...

 Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού...