Τρίτη , 5 Δεκέμβριος 2023
Home Uncategorized Ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος για έργα ύψους € 83 εκατ. από κοινοτικούς πόρους
Uncategorized

Ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος για έργα ύψους € 83 εκατ. από κοινοτικούς πόρους

Ολοκληρώθηκε ο διττός διαχειριστικός έλεγχος που έγινε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτική Πολιτικής για θέματα Ναυτικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών (Δ.ΕΚ.Ν.), η οποία υλοποιεί δράσεις, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 83.000.000 € (σημ. δράσεις για σπουδαστές Α.Ε.Ν., άνεργους ναυτικούς, έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ.).

Κατόπιν επιτόπιων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τόσο από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή όσο και από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.) του Υπουργείου Οικονομικών, αντίστοιχα, ουδέν αρνητικό εύρημα καταγράφηκε. Διαπιστώθηκε δε ότι για τα έργα: “Πρακτική Άσκηση σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) επί πλοίου για την εκπλήρωση του Α΄ θαλάσσιου εκπαιδευτικού ταξιδιού τους” και “Υποστήριξη του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης των ΑΕΝ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τη συναφή ενωσιακή νομοθεσία” πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη και χρηματοδότηση των πράξεων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής υλοποιεί συνεχώς δράσεις που ενισχύουν την ποιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, στηρίζοντας έτσι την μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου.

 

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/oloklhrw8hke-o-diaxeiristikos-elegxos-gia-erga-ypsoys-83-ekat-apo-koinotikoys-poroys/

Related Articles

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «US-GreekPoliciesinEuropeandtheMediterranean

– Οι Ελληνοαμερικανικές πολιτικές στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο Στο Ίδρυμα Αικατερίνης...

Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, Γεύμα εργασίας στις 8 Νοεμβρίου

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά διοργανώνει γεύμα εργασίας στις 8 Νοεμβρίου 2023 με...

DIGITAL TRANSFORMATION 2023

«Τεχνητή Νοημοσύνη Παντού: Από το Εργοστάσιο μέχρι και το ΑΤΜ», Συνέδριο στις...