Παρασκευή , 14 Ιούνιος 2024
Home Uncategorized Ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος για έργα ύψους € 83 εκατ. από κοινοτικούς πόρους
Uncategorized

Ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος για έργα ύψους € 83 εκατ. από κοινοτικούς πόρους

Ολοκληρώθηκε ο διττός διαχειριστικός έλεγχος που έγινε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτική Πολιτικής για θέματα Ναυτικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών (Δ.ΕΚ.Ν.), η οποία υλοποιεί δράσεις, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 83.000.000 € (σημ. δράσεις για σπουδαστές Α.Ε.Ν., άνεργους ναυτικούς, έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ.).

Κατόπιν επιτόπιων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τόσο από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή όσο και από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.) του Υπουργείου Οικονομικών, αντίστοιχα, ουδέν αρνητικό εύρημα καταγράφηκε. Διαπιστώθηκε δε ότι για τα έργα: “Πρακτική Άσκηση σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) επί πλοίου για την εκπλήρωση του Α΄ θαλάσσιου εκπαιδευτικού ταξιδιού τους” και “Υποστήριξη του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης των ΑΕΝ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τη συναφή ενωσιακή νομοθεσία” πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη και χρηματοδότηση των πράξεων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής υλοποιεί συνεχώς δράσεις που ενισχύουν την ποιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, στηρίζοντας έτσι την μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου.

 

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/oloklhrw8hke-o-diaxeiristikos-elegxos-gia-erga-ypsoys-83-ekat-apo-koinotikoys-poroys/

Related Articles

DIANIK BROSS SHIPPING CORPORATION SA: M/V AG. NEKTARIOS completed successfully her drydock at Cosco Dalian

DIANIK BROSS SHIPPING CORPORATION SA We are happy to announce that M/V...

ΧΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πρόσκληση

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, ώρα 8:30 μμ, στο SALTY του Μικρολίμανου Πειραιά,...

Ο ΠΑΝΑΜΑΣ παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024

Ο Παναμάς παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ναυτιλιακό κλάδο του στη μεγαλύτερη παγκόσμια ναυτιλιακή...

9th Capital Link Maritime Leaders Summit – Greece

LEADING THROUGH INDUSTRY TRANSFORMATION Featuring: Moderator: Ms. Sofia Kalomenides, Partner, CESA Capital...