Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024
Home SLIDER ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΘΙΟΣ-ΣΒΑΠ: Οι μεταρρυθμίσεις και στην πορεία της βιομηχανικής ανάπτυξης είναι πρόκληση για όλους μας
SLIDERΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΘΙΟΣ-ΣΒΑΠ: Οι μεταρρυθμίσεις και στην πορεία της βιομηχανικής ανάπτυξης είναι πρόκληση για όλους μας

Μήνυμα του κ. Δημήτρη Μαθιού, Προέδρου Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς.

 

“Δεν αρκεί να οραματιζόμαστε το μέλλον που μας αξίζει. Πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο που το μέλλον των δυνατοτήτων μας θα γίνει πραγματικότητα. Κλειδί σε αυτή την πολιτική παρέμβαση είναι μια αλλαγή νοοτροπίας και πορείας.  Έχουμε ανάγκη σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα απελευθερώσουν τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις μέσα από αλλαγές τόσο στο επενδυτικό όσο και στο επιχειρηματικό περιβάλλον” τονίζει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός, ανάμεσα σε άλλα, στο καθιερωμένο κατ έτος μήνυμα προς τα μέλη του Συνδέσμου και προσθέτει:

 

“Το μέλλον των δυνατοτήτων μας περνάει μέσα από περισσότερες καινοτόμες επιχειρήσεις, τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, αλλά και τη διαθεσιμότητα περισσότερων εργαζομένων με σύγχρονες δεξιότητες. Η μεγέθυνση της ελληνικής μεταποίησης στο 15% του ΑΕΠ απαιτεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να θεραπεύσουν χρόνια προβλήματα και θα δώσουν το στίγμα της νέας αναπτυξιακής λογικής. Κυρίως θα αποτελέσουν το βασικό εργαλείο μεταστροφής της αποεπένδυσης προσελκύοντας νέες ιδιωτικές, και κυρίως, παραγωγικές επενδύσεις που θα πιάσουν τόπο και που θα συμβάλουν στη βελτίωση της οικονομίας σε όρους ανταγωνιστικότητας, παραγωγικότητας και απασχόλησης.

 

Και καταλήγοντας ο κ. Μαθιός υπενθυμίζει: “Η βιομηχανία παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος χώρος σε συνεισφορά στο ΑΕΠ και ο τρίτος μεγαλύτερος σε απασχόληση, από όλους τους κλάδους παραγωγής. Προς τούτο θεωρώ χρέος να υπογραμμίσω την αναμονή, του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας όπως τα μέτρα οικονομικής πολιτικής, από εδώ και πέρα να αφορούν την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και να έχουν αμεσότητα στην εφαρμογή τους. Δεν έχουμε τόσο χρόνο για να αντέξουμε απώλεια χρόνου.”

 

Related Articles

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...

Βασίλης Κορκίδης«Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα»

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη για τον ανασχηματισμό «Η κυβέρνηση...

VANOS: Important Announcement!

We want to inform you about the IMO Publishing Group’s new platform...

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ-Γεύμα εργασίας: “Εξακολουθούν να αποτελούν τα Βαλκάνια την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης?”

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας...