Παρασκευή , 12 Απρίλιος 2024
Home AGENDA 2η Ευρωμεσογειακή συνάντηση με εκπροσώπους 23 κρατών για τη Βιώσιμη «Γαλάζια Οικονομία»
AGENDAΝΑΥΤΙΛΙΑ

2η Ευρωμεσογειακή συνάντηση με εκπροσώπους 23 κρατών για τη Βιώσιμη «Γαλάζια Οικονομία»

Η 2η Ευρωμεσογειακή συνάντηση με εκπροσώπους 23 κρατών για τη Βιώσιμη «Γαλάζια Οικονομία»

(19 & 20 Φεβρουαρίου 2024, Αθήνα)

 

Το 2ο Συνέδριο Ενδιαφερόμενων Φορέων στη Βιώσιμη «Γαλάζια Οικονομία» (2nd Stakeholder Conference on Sustainable Blue Economy) θα διεξαχθεί στις 19 και 20  Φεβρουαρίου 2024, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, Αθήνα), το οποίο συνδιοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με τον Διακυβερνητικό Οργανισμό «Ένωση για τη Μεσόγειο» (Union for the Mediterranean – UfM) και τη Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας (DG MARE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Το Συνέδριο αυτό, αποτελεί θεσμική διοργάνωση της Ένωσης για τη Μεσόγειο (UfM) και της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας (DG MARE), με μετέχοντα τα 43 Κράτη – Μέλη της Ευρωμεσογειακής λεκάνης, καθώς και τους εμπλεκόμενους στο χώρο της «Γαλάζιας Οικονομίας». Απώτερος σκοπός της Ένωσης είναι η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και του διαλόγου μέσω συγκεκριμένων έργων και πρωτοβουλιών για την βιώσιμη ανάπτυξη, την σταθερότητα και την ολοκλήρωση στον ευρωμεσογειακό χώρο.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δια της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση της ατζέντας για τη «Γαλάζια Οικονομία», συνυπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας, την 2η Υπουργική Διακήρυξη της Ένωσης για τη Μεσόγειο για την «Γαλάζια Οικονομία» (Φεβρουάριος 2021), μαζί με τους αρμόδιους Υπουργούς 42 Κρατών – Μελών για την πενταετία 2021-2025.

 

Για δύο ημέρες, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για την υλοποίηση των δέκα θεματικών πεδίων που συμφώνησαν τα 43 Κράτη – Μέλη του UfM, στο πλαίσιο της 2ης Υπουργικής Διακήρυξης του 2021.

 

Στις δύο ημέρες του Συνεδρίου αναμένεται να λάβουν μέρος 350 Σύνεδροι, 80 ομιλητές που θα μετέχουν στις εργασίες δύο Ολομελειών (plenary sessions) και στις έντεκα ειδικές συνεδρίες πάνω σε κρίσιμα πεδία, όπως νησιωτικότητα, θαλάσσιες «πράσινες» μεταφορές, απανθρακοποίηση, θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, «γαλάζια» επαγγέλματα κλπ.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://medblueconomyplatform.org/about/2nd-ufm-stakeholder-conference-on-sustainable-blue-economy/

 

Μετά το πέρας του Συνεδρίου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, θα δημοσιεύσει ειδική Έκθεση πεπραγμένων και καλών πρακτικών για την επικοινωνία των συμπερασμάτων του Συνεδρίου στην Ελλάδα.

 

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/h-2h-eyrwmesogeiakh-synanthsh-me-ekproswpoys-23-kratwn-gia-th-biwsimh-galazia-oikonomia-19-20-febroyarioy-2024-a8hna/

Related Articles

IMO agrees possible outline for maritime “net-zero framework”

The International Maritime Organization has recently agreed on a potential draft outline of an...

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ: Πασχαλινό παζάρι

Σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Παζάρι του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος!  Ημερομηνίες: 20 & 21...

CALIFORNIA DREAMING-Παράταση παραστάσεων

Παράταση παραστάσεων Μετά την επιτυχία που σημείωσε το «California Dreaming 20 χρόνια...

Μάριος Ηλιόπουλος: Αγόρασε επτά πλοία, ναύλωσε άλλο ένα – Προσδίδει τεράστια δυναμική στην Seajets

Κατέπλευσαν άλλα δύο ταχύπλοα, επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, τα οποία θα ενισχύσουν...