Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ ΈΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ: Δωρεά οχημάτων κατάσβεσης πυρκαγιών αξίας 2.500.000€
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΈΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ: Δωρεά οχημάτων κατάσβεσης πυρκαγιών αξίας 2.500.000€

Πέντε οχήματα ειδικού τύπου παρέδωσε σε ειδική τελετή η Πρόεδρος της Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού και μέλη του ΔΣ στο πλαίσιο της δωρεάς ύψους € 2.500.000.
Η προσφορά αυτή οχημάτων ειδικού δασικού τύπου εντάσσεται στο πλαίσιο δωρεάς ύψους 2.500.000€ του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες με την παράδοση επιπλέον 3 οχημάτων τύπου pick up και 5 suv.
Η παραλαβή τους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ειδική τελετή, στον υπαίθριο χώρο των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι Αττικής.
Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη πρωτοβουλία ενίσχυσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ιδιαίτερα των δασικών πυρκαγιών άλλα και άλλων έκτακτων γεγονότων ανά την επικράτεια.
Τα πέντε (5) υδροφόρα, ειδικά πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), πλήρως εξοπλισμένα, χωρητικότητας 1.500 lt νερού και επιπρόσθετης ποσότητας 100 lt αφρογόνου υλικού, θα ενισχύσουν τη δασοπροστασία στην Αττική, στην Ηλεία, στην Εύβοια, στη Χαλκιδική και στην Αρκαδία.
Η πρόεδρος της Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κ. Μελίνα Τραυλού λαμβάνοντας το λόγο, τόνισε ότι: «Θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα δημόσιο «ευχαριστώ» στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Σας ευχαριστούμε για την αδιάκοπη σας προσφορά, κάθε ημέρα, όλη ημέρα, σε όλη τη χώρα, σε όλους εμάς. Υπηρετείτε, με αυταπάρνηση, την πατρίδα. Πιστοί στο καθήκον σας, κινδυνεύετε ακόμα και οι ίδιοι, όταν επιχειρείτε κόντρα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Η συμβολή σας, η αμεσότητα, η φροντίδα στη διαχείριση κρίσεων, είναι ζωτικής σημασίας στην καθημερινή προστασία των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των επισκεπτών της χώρας μας. Στην ασφάλεια όλων μας, στα υπάρχοντα, στην ίδια τη ζωή μας.
Η Ένωσή μας, αναγνωρίζοντας διαχρονικά το τιτάνιο έργο σας, το καλοκαίρι του 2021, προχώρησε σε, μία ακόμα δωρεά, ύψους 2.500.000 ευρώ, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε πρώτη φάση, καλύψαμε άμεσες ανάγκες εξοπλισμού, που αφορούν στο σύνολο των δράσεων, της επέμβασης και εκτέλεσης των καθηκόντων του Σώματος σε όλα τα πεδία, σε όλη τη χώρα. Με τη σημερινή παράδοση των 5 πυροσβεστικών οχημάτων ειδικού δασικού τύπου, κατάλληλα για τις δύσκολες και δύσβατες τοπογραφίες της χώρας μας, ερχόμαστε να συμβάλλουμε ακόμα πιο δυναμικά στο έργο του Σώματος. Η δωρεά μας θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες με την παράδοση επιπλέον 3 οχημάτων τύπου pick up και 5 suv.
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ και στην ατομική ευθύνη, που αφορά στην δράση, αλλά και στην ανταπόκριση του καθένα μας. Στην συμβολή μας στην πρόληψη ως υπεύθυνοι πολίτες και στην άμεση ενημέρωση των Αρχών ως ενεργοί πολίτες. Ας λειτουργούμε, λοιπόν με το ελληνικό φιλότιμο, με το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον και όλων μαζί για τον τόπο μας. Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί, πλέον, κλιματική κρίση δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χώρος για αδιαφορία από κανέναν, για κανέναν.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να απευθυνθώ, όπως ξεκίνησα, στις γυναίκες και στους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που δίκαια αναγνωρίζονται από όλους μας, ως σύγχρονοι ήρωες. Η ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και θα είναι αρωγός στο έργο σας. Στο έργο του κοινού καλού, στο έργο της καθημερινής προσφοράς που αγγίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.»

Related Articles

Η MEGA BROKERS ζητά συνεργάτες

Θέλεις να αυξήσεις τα έσοδα του ασφαλιστικού σου γραφείου, δουλεύοντας λιγότερες ώρες;...

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

Επικαιρότητα 22ης Ιουλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 22 Ιουλίου 1943: Η μεγαλειώδης αντικατοχική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας...

Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Κερατσίνι

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον θάνατο άνδρα στη Βουλιαγμένη την 20/07/2024 – Συνέχεια...