Παρασκευή , 12 Απρίλιος 2024
Home SLIDER Ανανέωση Θητείας Εκπροσώπου Ελλάδος στο Θεσμό “IMO Goodwill Maritime Ambassador”
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ανανέωση Θητείας Εκπροσώπου Ελλάδος στο Θεσμό “IMO Goodwill Maritime Ambassador”

Στο πλαίσιο του θεσμού του «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή» (ΙΜΟ Goodwill Maritime ν Ambassador) που αποτελεί πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, κ. Αρσένιο Ντομίνγκεζ και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ανανέωση της θητείας του Προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη, ως «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή», με την απονομή “Certificate” από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, για την ενεργό συνεισφορά του στην προσπάθεια ανάδειξης του έργου του ΙΜΟ.

Η στόχευση του εν λόγω θεσμού, η προσέλκυση δηλαδή των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πάγια επιδίωξη για την ανάδειξη και υποστήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της ναυτιλίας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε σχετική του δήλωση, επικρότησε την ανανέωση της θητείας του κ. Ευγενίδη στο πόστο του ναυτιλιακού πρεσβευτή και επισήμανε την ανάγκη παρουσίας αξιόλογων προσωπικοτήτων της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς.

Σε αντίστοιχη δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, ευχαρίστησε τον κ. Στυλιανίδη για την διαχρονική εμπιστοσύνη που λαμβάνει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τόνισε ότι η αναβάθμιση της εικόνας της ναυτιλίας, της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής αξίας στόχοι και αφορούν όλους όσους παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον της νέας γενιάς.

 

Related Articles

IMO agrees possible outline for maritime “net-zero framework”

The International Maritime Organization has recently agreed on a potential draft outline of an...

Μάριος Ηλιόπουλος: Αγόρασε επτά πλοία, ναύλωσε άλλο ένα – Προσδίδει τεράστια δυναμική στην Seajets

Κατέπλευσαν άλλα δύο ταχύπλοα, επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, τα οποία θα ενισχύσουν...

Πτώση άντρα στη θάλασσα στον Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, στέλεχος της ομάδας Λ.ΑΜ.Δ.Α. της Λιμενικής Αρχής του...

ΟΛΠ Α.Ε.:  Στο Μαϊάμι για τη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας “SeatradeCruiseGlobal 2024”

Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στη Διεθνή Έκθεση για...