Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ενημερωτική εκδήλωση Β.Ε.Π. για την ψηφιακή κάρτα
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ενημερωτική εκδήλωση Β.Ε.Π. για την ψηφιακή κάρτα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Β.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ  ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ  ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ κ. ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

 

Στη  εκδήλωση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/3/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ» του ΒΕΠ στον Πειραιά το παρών έδωσαν εκτός από το προεδρείο του Επιμελητηρίου και τον πρόεδρο αυτού κ. Γιώργο ΠαπαμανώληΝτόζα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Καπράλος , ο Πρόεδρος ΠΟΒΑΣ κ.Παγιάτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων -Ωρολογοποιών Πειραιά Γύρω Δήμων και Νήσων κ. Κανάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά  κ.Σπυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της WIMA κ Γκούμας και ο Γ.Γραμματέας της WIMA κ.Κορδάτος καθώς και μέλη του Δ.Σ. του ΒΕΠ και αρκετά μέλη – επιχειρηματίες του τόσο δια ζώσης όσο και  ψηφιακά.

 

Ο Πρόεδρος του Β.ΕΠ. κ. Παπαμανώλης – Ντόζας αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε  την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ.Μιχαηλίδου, για την παρουσία της,αναφέρθηκε στα προβλήματα με το “καλημέρα” που εμφανίστηκαν με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και  που καθιστούν αναγκαίες και άμεσες μια σειρά από  διευκρινήσεις.

Ο πρόεδρος ΒΕΠ μεταξύ άλλων τόνισε : «Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι  σίγουρα μια μεταρρύθμιση προς όφελος των εργαζομένων, γιατί καταπολεμά την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία, προς όφελος των επιχειρήσεων, γιατί συμβάλει στην αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού. Όμως απαιτείται χρόνος για να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και παράλληλα αρκετές διευκρινίσεις που θα πρέπει να δοθούν άμεσα από το αρμόδιο υπουργείο  με στόχο να  αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις με πρόστιμα και πάλι προς τους μικρομεσαίους».

 

Η Υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες ανέφερε: «Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας φέρνει στο φως τυχόν αθέμιτες πρακτικές και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας, δημιουργώντας ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον», τονίζοντας παράλληλα πως: «η ψηφιακή καταγραφή του ωραρίου εργασίας και των υπερωριών διασφαλίζει την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, θέτοντας τέρμα σε φαινόμενα αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

Υπάρχει ανοικτός διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, τα επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς φορείς με σκοπό να αποτυπωθούν οι εξειδικευμένες ανάγκες της κάθε επιχείρησης και να υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο αποτελεσματική την εφαρμογή της κάρτας». Σημείωσε δε ότι: «τέτοιες εκδηλώσεις είναι και ο τρόπος για να λύνονται οι απορίες αλλά και η ευκαιρία να ακούμε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς των ανθρώπων της αγοράς».

 

 

 

 

 

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο  Προϊστ. Γενικής Δ/νσης Εργασιακών Σχέσεων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία και ένταξης στην εργασία  κ. Αγραπιδάς ο οποίος  παρουσίασε αναλυτικά τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της Ψηφιακής κάρτας απαντώντας σε μια σειρά από ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντας.

 

 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Related Articles

Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών  Ψυχικής Υγείας

Ακολουθεί δελτίο τύπου της παράταξης  “ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες”...

Συνεχίζεται η λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου από τον Δήμο Πειραιά

Συνεχίζεται η λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου από τον Δήμο Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών...

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Δ.Σ.Π.: ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά διοργανώνει ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στην αίθουσα...

Συνάντηση Διευθύνοντος Πρωτοδικείου Πειραιά με τον Πρόεδρο και το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για τον νέο δικαστικό χάρτη

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης  του Πρωτοδικείου Πειραιά  Γεωργίου...