Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά  με θέμα: «Συμβουλευτικές παρεμβάσεις στη προσχολική ηλικία» στη Δημοτική Πινακοθήκη

 

Επιμορφωτική συνάντηση για  το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά με θέμα: «Συμβουλευτικές παρεμβάσεις στη προσχολική ηλικία»,  πραγματοποιήθηκε χθες, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Την επιμορφωτική συνάντηση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά, η Διεύθυνση  των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και  Συμβουλευτικής Υποστήριξης) Πειραιά.  

 

Η διεπιστημονική ομάδα του 1ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Πειραιά ενημέρωσε το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών, μεταξύ άλλων, για τις προϋποθέσεις εντοπισμού της δυσλειτουργικής συμπεριφοράς ενός παιδιού και τα σημεία που μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία προς ιατρική παραπομπή, για τις τεχνικές αντιμετώπισης προκλήσεων εντός της τάξης, καθώς και με ποιο τρόπο ανακοινώνονται στους γονείς  οι  δυσκολίες του παιδιού.

 

Μετά το πέρας της ενημέρωσης, ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ παιδαγωγών και ειδικών  του 1ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.   

 

Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία  Ζηλάκουστον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων,  τόνισε:

«Σκοπός της επιμορφωτικής συνάντησης ήταν να γνωρίζουμε τα σημάδια   εντοπισμού της δυσλειτουργικής συμπεριφοράς των παιδιών και τα σημεία ανησυχίας, καθώς και τον τρόπο ενημέρωσης και πληροφόρησης των γονέων,  προκειμένου να παραπέμψουμε ένα παιδί στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. 

 

Στηρίζουμε δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την αποτελεσματικότερη στήριξη των γονέων και των παιδιών προσχολικής ηλικίας που κινούνται στην κατεύθυνση της επιστημονικής ενημέρωσης, της επιμόρφωσης και της συμβουλευτικής υποστήριξης του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου μας και  ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω,  για μία ακόμη φορά, τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τη διαρκή και αδιάλειπτη στήριξή του, τη διεπιστημονική ομάδα του 1ου Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Πειραιά και συγκεκριμένα τον Νικόλαο Παπαδόπουλο, Προϊστάμενο του 1ου ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. τον Αλέξανδρο Μερεντίτη, Φυσικοθεραπευτή, την Μιχαλίτσα  Σακελλαρίδου, Εργοθεραπεύτρια, την Αικατερίνη Φέρκο, Λογοθεραπεύτρια,   καθώς και όλους εσάς  για την παρουσία σας».

Related Articles

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε

To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε Διαβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο https://issuu.com/ycg_gr/docs/aello-54 Παλαιότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στον Πειραιά

Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης οδοστρώματος, από ώρα 22:00΄ της 20-7-2024 έως την ώρα...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΒΕΠ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΕΛΤΑ

Στις 8/7/2024 το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ...

Αιτήματα ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στον Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΙΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες μελών του σχετικά με...