Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home AGENDA Ημερίδα από την AHEPA Hellas για την αναδάσωση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα από την AHEPA Hellas για την αναδάσωση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η AHEPA Hellas στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου διοργανώνει την Τρίτη 9 Απριλίου στις 09:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ, ημερίδα με τίτλο “Συνεργασία για το Πράσινο Αύριο: Ενεργοποιώντας Δίκτυα για Αναδάσωση και Κλιματική Δράση”

Η εκδήλωση έχει ως κύριο σκοπό να φέρει σε επαφή φορείς, ειδικούς επιστήμονες και ενδιαφερόμενους για την ανταλλαγή γνώσεων, τεχνογνωσίας και εμπειριών σχετικά με την αναδάσωση, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προετοιμασία στις φυσικές καταστροφές.

Στο επίκεντρο της ημερίδας βρίσκονται οι εξής στόχοι:

Ενίσχυση της Συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, των τοπικών αρχών, των πανεπιστημίων, τεχνικών εταιρειών και εθελοντικών οργανώσεων, αναγνωρίζοντας ότι η συλλογική προσπάθεια και η διασυνοριακή συνεργασία είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Διάδοση Γνώσης και Καινοτομίας με τη Δημιουργία μιας πλατφόρμας για την παρουσίαση καινοτόμων μεθόδων και πρακτικών στον τομέα της αναδάσωσης, της βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των καταστροφών που επιφέρει.

Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση του κοινού και των συμμετεχόντων για τη σημασία της αναδάσωσης και των προκλήσεων που συνεπάγεται η κλιματική αλλαγή, καθώς και την προαγωγή της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στον τομέα αυτό.

Ανάπτυξη Πολιτικών και Στρατηγικών στη συμβολή στη διαμόρφωση πολιτικών και στρατηγικών που θα υποστηρίξουν την αναδάσωση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι θεματικές ενότητες της Ημερίδας

Η σημασία της αναδάσωσης στην εποχή της κλιματικής αλλαγής

Ο ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων

Υποδομές και Τεχνολογία

Καινοτόμες πρακτικές και έρευνα

Κλιματική αλλαγή και φυσικές καταστροφές: Προκλήσεις και λύσεις

Συζήτηση με θέμα: Οραματιζόμενοι ένα πράσινο μέλλον: Βήματα προς τα εμπρός

Στην Ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί και ερευνητές, εκπρόσωποι επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και άλλοι εμπειρογνώμονες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσοι συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η οποία προκαλείται από ενέργειες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, μια από τις σημαντικότερες είναι και η αποψίλωση των δασών.

Καλούνται να την παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρμόδιοι για τη χάραξη στρατηγικών και τη λήψη αποφάσεων, επιστήμονες και ερευνητές, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και γενικά όσοι είναι ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η παρακολούθηση της Ημερίδας είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Εγγραφή στον σύνδεσμο https://forms.gle/J7RjVZxsFfEonPyZA

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...