Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο  Δήμαρχος Πειραιά στην επιμνημόσυνη δέηση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο  Δήμαρχος Πειραιά στην επιμνημόσυνη δέηση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στην επιμνημόσυνη δέηση για την εθνική επέτειο της 25ης  Μαρτίου 1821 στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μαζί με τον γιο του Πέτρο, παρευρέθηκε σήμερα στην  επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στο μνημείο του μεγάλου ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη,  στο Νέο Φάληρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

 

Στην τελετή συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών  Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

 

Για τον γενναίο αγωνιστή και Ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη και για τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, μίλησε η εκπαιδευτικός  Βασιλική Καϊόγλου, Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραληςσε δήλωσή του, τόνισε:

«Για άλλη μια χρονιά βρισκόμαστε στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους  που έπεσαν  το  1821,  για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Σε  ακόμη μια εθνική επέτειο στέλνουμε  το μήνυμα ότι ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τις μάχες που δίνουμε σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας ή οποιαδήποτε άλλη μάχη, αντικρίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Αυτό είναι το μήνυμα, το οποίο δεν πρέπει να θυμόμαστε μόνο στις εθνικές επετείους,  αλλά 365 ημέρες τον χρόνοΧρόνια πολλά!».  

 

Στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, εκ μέρους της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας ο Κοινοτικός Σύμβουλος  Φωτεινός Πατσιλινάκος, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πειραιά  η υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδου, εκ μέρους της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Αντώνιος  Καμπούρης  και εκ μέρους της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά η Ειρήνη Κατσακούλη, εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Φαλήρου.

 

Επίσης, στην τελετή, από τον δήμο,  παρέστησαν:  η Αντιδήμαρχος Οικονομικών  Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαράλαμπος Λιακόσταυρος  και Δημήτρης Βλαχάκος,  η  Πρόεδρος της  Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Όλγα Πυκνάδα και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

 

Related Articles

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στον Πειραιά

Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης οδοστρώματος, από ώρα 22:00΄ της 20-7-2024 έως την ώρα...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΒΕΠ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΕΛΤΑ

Στις 8/7/2024 το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ...

Αιτήματα ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στον Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΙΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες μελών του σχετικά με...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το Πολυθεματικό Φεστιβάλ Τέχνης Σκέψης & Δημιουργίας συνεχίζεται!

Το Πολυθεματικό Φεστιβάλ Τέχνης Σκέψης & Δημιουργίας ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ! ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ...