Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά

MSC Sinfonia

Η MSC Cruises και η Explora Journeys θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 400 επισκέψεις σε ελληνικά λιμάνια το 2024, στηρίζοντας την τοπική τουριστική οικονομία

  • Τα ελληνικά λιμάνια περιλαμβάνονται σε δρομολόγια έξι πλοίων της MSC Cruises αυτή τη θερινή περίοδο, με την εταιρεία να προσφέρει πλέον εννέα διαφορετικούς ελληνικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων έξι νησιών
  • Η Explora Journeys θα επισκεφτεί 21 ελληνικά λιμάνια το 2024 με το πλοίο Explora I
  • Η MSC Cruises επεκτείνει τη σεζόν στην Ελλάδα με χειμερινά δρομολόγια για πρώτη φορά φέτος, σηματοδοτώντας την επέκταση της λειτουργίας της όλο τον χρόνο στην περιοχή
  • Οι εταιρείες κρουαζιέρας υποστηρίζουν την ανάπτυξη υπεύθυνης και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδας

Το τμήμα κρουαζιέρας του Ομίλου MSC, που αποτελείται από την MSC Cruises και την Explora Journeys, αποκάλυψε σήμερα λεπτομέρειες σχετικάμε τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά το 2024.

Η MSC Cruises θα έχει φέτος έξι διαφορετικά κρουαζιερόπλοια που θα ταξιδεύουνστις ελληνικές ακτές, πραγματοποιώντας περισσότερες από 400 επισκέψεις σε εννέα διαφορετικούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου που θα κάνει homeporting στον Πειραιά.

 

Και όχι μόνον αυτό –από τη σεζόν 2024-25 και για μία ολόκληρη χειμερινή περίοδο, η MSC Cruises θα μεταφέρει για πρώτη φορά ένα πλοίο τηςμε λιμάνι βάσης στην Ελλάδα, επεκτείνοντας έτσι τη σεζόν κρουαζιέρας στη χώρα,σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ευρύτερο πενταετές ελληνικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που έχει ως στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Το MSC Sinfonia θα αποπλέει από το λιμάνι βάσης του στον Πειραιά, με δρομολόγια επτά διανυκτερεύσεων που θα περιλαμβάνουν και το νησί της Κέρκυρας.

 

Φέτος, τα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια από τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας την επέκταση της λειτουργίας τους στην περιοχή όλο τον χρόνο.

Η νέα σεζόν περιλαμβάνει, επίσης, αυξημένο αριθμό επισκέψεων σε ελληνικά λιμάνια όπως η Κεφαλονιά, το Κατάκολο, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, μειώνοντας την «πίεση» σε προορισμούς όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Την ίδια ώρα, η Explora Journeys, η εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας του Ομίλου MSC, θα προσεγγίζει 21 ελληνικά λιμάνια το 2024, με πολλά από τα ταξίδια του EXPLORA I να προσφέρουν άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στον Πειραιά. Το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας προσφέρει μια πραγματικά μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με 461 σουίτες με θέα στον ωκεανό και αναλογία επισκέπτη προς οικοδεσπότη 1:1,25. Στα λιμάνια που θα επισκέπτεται το EXPLORA I στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Κατάπολα (Αμοργός), η Πάρος, η Πάτμος και η Κέρκυρα.

Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να εισφέρουν ευρύτερα τουριστικά και οικονομικά οφέλη στην περιοχή χάρη στα λιμάνια επιβίβασης στα πλοία του Ομίλου στην Ελλάδα, καθώς μεγάλο ποσοστό επισκεπτών θα φτάνει με πτήσεις από όλο τον κόσμο στα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ πολλοί θα παρατείνουν τις διακοπές τους και θα παραμένουν σε ελληνικά θέρετρα και πόλεις πριν ή μετά την κρουαζιέρα.

Πρόσθετα οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινότητες θα αποφέρουν και οι εκδρομές στην στεριά που πραγματοποιούν οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια στην περιοχή. Η MSC Cruises προσφέρει πάνω από 40 διαφορετικές εκδρομές στην στεριά σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς που επισκέπτεται, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικούς προμηθευτές και ενσωματώνοντας ξεναγήσεις, εισιτήρια και επισκέψεις σε τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτές οι εκδρομές όχι μόνο υποστηρίζουν τις τοπικές οικονομίες, αλλά ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό, να γευτούν την ελληνική κουζίνα και να μάθουν περισσότερα για την ελληνική ιστορία.

 

Για παράδειγμα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το βιολογικό αγρόκτημα κοντά στο Κατάκολο για να γευτούν το ούζο και να μάθουν για την παραγωγή σαπουνιού ή να δοκιμάσουν ντόπιο κρασί και νόστιμες φρέσκες ελιές λίγο έξω από την πόλη της Ζακύνθου, καθώς σε κάθε προορισμό η MSC Cruises προσφέρει ένα πλήθος επιλογών για εξορμήσεις, βοηθώντας έτσι τις τοπικές οικονομίες και αναδεικνύοντας τον ελληνικό πολιτισμό.

 

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τους ελληνικούς προορισμούς της MSC Cruises μπορείτε να βρείτε εδώ

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τους ελληνικούς προορισμούς της Explora Journeys μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Σχετικά με την MSC Cruises

 Με έδρα την Γενεύη της Ελβετίας, η MSC Cruises είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο και ο ηγέτης στην Ευρώπη, την Νότια Αμερική, την Μέση Ανατολή και την Νότια Αφρική, ενώ έχει ισχυρή παρουσία στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Άπω Ανατολής.

Η MSC Cruises διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο 22 πλοίων ενώ τρία νέα πλοία πρόκειται να δρομολογηθούν το 2025, το 2026 και το 2027.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο, προσφέροντας κρουαζιέρες σε πέντε ηπείρους, προσεγγίζοντας περισσότερους από 300 προορισμούς και υποδεχόμενη πάνω από 180 διαφορετικές εθνικότητες στα πλοία της.

Η MSC  Cruises έχει δεσμευτεί απολύτως να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακααπό τις δραστηριότητές της έως το 2050.

 

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...