Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Τραυματισμός ατόμου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμο
ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματισμός ατόμου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμο

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για τον τραυματισμό 66χρονου, λόγω πτώσης του εντός του γκαράζ Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό νοσοκομείο της Σάμου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή της Ζακύνθου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” N.Π. 11117, ότι κατά τη διαδικασία του απόπλου του από το λιμάνι της Ζακύνθου προς το λιμάνι της Κυλλήνης και μετά το πέρας απάρσεων των αγκυρών, απώλεσε την δεξιά του άγκυρα. Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κυλλήνης με 347 επιβάτες, 74 Ι.Χ.Ε. και 13 Φ/Γ.
Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης της βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του και το πλοίο απέπλευσε για το λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας.
*****
Σε αλιευτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια πενήντα έξι (256) κιλά ιχθύες και μαλάκια για παραβάσεις περί μη αναγραφής επιστημονικής ονομασίας των ειδών και της ζώνης αλίευσης σε παραστατικό εμπορίας – διακίνησης καθώς και για ιχθυοκιβώτια τα οποία δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν συνολικά δέκα (10) παραβάσεις, ενώ το σύνολο των ανωτέρω αλιευμάτων, φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
Φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg..gr.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αλλάζει την εικόνα της Αττικής”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, ενός εμβληματικού...

Θάνατοι λουόμενων στη Βουλιαγμένη

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με το θάνατο γυναίκας στο Ρέθυμνο – Θάνατοι λουόμενων στη...

Επίκαιρη Ερώτηση Αλ.Αυλωνίτη για 250 Ειρηνοδίκες που παραμένουν αδιόριστοι από το 2016

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης...

Μεγάλο ενδιαφέρον για την AegeanRegatta 2024, τις 40 έφτασαν οι συμμετοχές

Eνας μήνας πριν από την έναρξη της ΑegeanRegatta 2024 και οι συμμετοχές...