Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ 20η ΈΚΘΕΣΗ “EAST MED YACHTSHOW 2024” 25 – 28 Απριλίου στον Πόρο
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

20η ΈΚΘΕΣΗ “EAST MED YACHTSHOW 2024” 25 – 28 Απριλίου στον Πόρο

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου η Συνέντευξη Τύπου για τη 20ης Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής EASTMEDYACHTSHOW 2024 ”  η οποία θα διεξαχθεί από 25 έως και 28 Απριλίου στο νησί του Πόρου.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση EASTMEDYACHTSHOW 2024  η οποίακάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων σαλονιών για το θαλάσσιο τουρισμό,διοργανώνεται με συνεργασία της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) της εταιρείας FXYACHTING του Δήμου Πόρου και του Λιμενικού Ταμείου Πόρου.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδατου Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), τηςΠεριφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (ΕΒΕΠ), την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων& Τουρισμού (FedHATTA), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ),της CHARTERYACHTBROKERSASSOCIATION (CYBA), του Δήμου Πόρου  και του PropellerClub.

Στη Συνέντευξη Τύπου από την πλευρά της διοργάνωσης της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και CEO της εταιρείας FXYACHTING  κα BarbaraGabriel, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιώργος Κουτουζής και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πόρου κος Κωνσταντίνος Μουτζούβης.

Χαιρετισμό απηύθυναν  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ.Δημήτρης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ.Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕκαι ο κ. Βασίλης Πολίτης (Υποναύαρχος Π.Ν ε.α) μέλος ΔΣ του ΝΕΕ.

Ο κ.Φραγκάκης ανέφερε ότι είναι τιμή και χαρά για τον ΕΟΤ να παρευρίσκεται. Η στήριξη στο EMMYS είναι σημαντικό γεγονός. Η ελληνική αγορά είναι σημαντική στο εξωτερικό. Πολιτική του ΕΟΤ είναι να είναι πολλές οι επιλογές και όχι μόνο η θάλασσα. Θεωρώ ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα σαλόνια που έχουν γίνει.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα BarbaraGabrielστην ομιλία της ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ανακήρυξε το νησί του Πόρου «Πράσινο νησί». Με αυτό το πνεύμα και προς αυτή την κατεύθυνση  το yachting θα καταβάλει κάθε προσπάθεια και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα ώστε να συμβάλει στην βιοπροστασία.           

Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστησαν  επίσης η κα Μαρία Ψαρρού από τη Δ/νση Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ, εκπρόσωποι του ΕΒΕΠ, ο κ. Δημήτρης Κουρούμαλος Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΘΑΛΑΜΗΓΩΝ (HYCA), οι SPONSORS και οι MEDIASPONSORS της έκθεσης.

Ο κ. Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, παίρνοντας το λόγο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ.ΔημήτρηΦραγκάκη Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ για την στήριξη του ΕΟΤ επί 20ετία για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και του κλάδου γενικότερα καθώς και στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου  κ.Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη  οποίος στέκεται αρωγός στην κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών σε κάθε περίσταση.

Στο πρόσωπο του κ.Δημήτρη  Φραγκάκη  θα βραβευθεί ο ΕΟΤ για την 20ετή στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ελληνικού yachting, στα εγκαίνια του EASTMEDYACHTSHOWστον Πόρο την 25η Απριλίου 2024.

Επίσης ο κ. Στελλιάτος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση τον Οκτώβριο 2024 το 1οInternationalYachtShow  αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων σκαφών στον Πόρο με την επωνυμία SPYS (SALES&PURCHASE  YACHTSHOW).

Στην έκθεση συμμετέχουν 120 σκάφη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran&Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά,  45 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό, 350 brokers από Αμερική, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία και Τουρκία.

Ευχαρίστησε τους Χορηγούς της έκθεσης οι οποίοι είναι σημαντικοί για την υλοποίηση της διοργάνωσης και ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι “το 20ο  EASTMEDYACHTSHOW 2024  θα είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα και το πιο πετυχημένο από κάθε άλλη φορά”.

ΧΟΡΗΓΟΙ της 20ης Έκθεσης “οEASTMEDYACHTSHOW 2024

PLATINUM SPONSOR: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

GOLD SPONSORS: OTESAT MARITEL, LAGOON.

SILVER SPONSORS: VIKOS, EKO LEISURE MARINE, APOLLON ELITE, ARTISAN WATER, FOUNTAINE PAJOT, V PETROL.

BRONZE SPONSORS: NESPRESSO, PORTOBELLO’S, SEAZONE, SIGMA INSURANCE BROKERS, CASUS GRILL, PHOENIX REGISTER OF SHIPPING, BAYZ SPA, PENNIE, AFRODITE PREMIUM SEAFOODS, RODITIS YACHTING AGENCY, ΩΜΕΓΑ YACHTING ACADEMY, SQ LEARN, D. KORONAKIS SA, ALVA YACHTS, KARTELIAS, HOME TRADITION, EVAL, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΤΑΚΗΣΜΑΓΓΙΝΑΣ, ELIXIR BOUTIQUE CRUISES, REGATTA PLUS, MPD MELITA POWER DIESEL.

SUPPORTERS: ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, FRANMAN, GOLDEN VIEW BEACH HOTEL, DROPS & FLOWERS, SIRENE BLUE LUXURY BEACH RESORT, L’ O YACHTING, ΑντώνηςΜουσσαμάς Group of Hotels, ΑΒΒασιλόπουλος, Seven Seas school of yachting, Pantaenius, Cruising Supplies, Elysian Yacht Services,CHARTER YACHT BROKERS ASSOCIATION (CYBA)  .

MEDIA SPONSORS: Travel Daily News, Ναυτεμπορική, Maritimes.gr, Maritime Economies, Crisis Monitor, Ναυτεμπορική TV, Mononews, ΑθηναϊκόςΤύπος, On Charter magazine, Reporter.gr, Elnavi, Efoplistesnews.gr,Piraeus365.gr,  Money&Tourism, Greek Travel Pages, Boats&Yachting, PrevezaBest, Tourism Today, Κοινωνική,Cyprus Yachting Magazine,The SeaNation,Gr traveler,Tornos news,Star ΚεντρικήςΕλλάδας,CNN Greece,MareGreco,Power Game,The Yacht Book,Portcity gr, PortNet.

Related Articles

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...

Επικαιρότητα 13ης Ιουνίου

ΕΘΝΙΚΑ Όταν φοράω το εθνόσημο, το σώμα μου πηγαίνει μόνο του Καλλιτεχνική...

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Τρίτη...