Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Hellenic Seaplanes: Αδειοδοτήθηκε το υδατοδρόμιο Χίου και η πρώτη υποδομή στο Β.Α. Αιγαίο είναι γεγονός
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Hellenic Seaplanes: Αδειοδοτήθηκε το υδατοδρόμιο Χίου και η πρώτη υποδομή στο Β.Α. Αιγαίο είναι γεγονός

Χορηγήθηκε η άδεια ίδρυσης στο υδατοδρόμιο Χίου…Σε νέα εποχή οι αερομεταφορές στο νησί των Εφοπλιστών!

Αδειοδοτήθηκε το πρώτο υδατοδρόμιο στο Βόρειο Αιγαίο με κοινή Υπουργική Απόφαση και χορηγήθηκε στην θυγατρική εταιρεία της HellenicSeaplanes η άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου στο λιμάνι της Χίου, γεγονός που φέρνει τα υδροπλάνα ένα βήμα πιο κοντά στο Βόρειο Αιγαίο, σηματοδοτώντας παράλληλα μια νέα εποχή για την γρήγορη μεταφορά στο νησί της μαστίχας.

Με την έγκριση της άδειας ίδρυσης, η υποδομή έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου, στη συνέχεια, να λάβει άδεια λειτουργίας εντός του έτους.

Προηγουμένως, η Υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της HellenicSeaplanes, έτρεξε τις διαδικασίες σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα της χορήγησης άδειας του υδατοδρομίου. Σε συνδυασμό με τα ήδη εγκεκριμένα υδάτινα πεδία σε Ψαρά και Χίο διαμορφώνεται με σταθερά βήματα ένα μικρό και βιώσιμο δίκτυο υποδομών που μπορεί να εξυπηρετήσει τις λειτουργίες των υδροπλάνων για προγραμματισμένες και charter πτήσεις μεταξύ των γειτονικών λιμανιών και αεροδρομίων καθώς και για πτήσεις περιηγητικού ενδιαφέροντος.

Εξασφαλισμένο το μέλλον των υδροπλάνωνσε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες και Λέσβο

Το πλάνο αεροπορικών δρομολογίων της HellenicSeaplanesπρος τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά πολύ πιθανόν και στα παράλια της Τουρκίας  αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά, βασιζόμενο στους προορισμούς που στο άμεσο μέλλον θα φιλοξενούν στα λιμάνια τους σταθμούς υδροπλάνων.

 

Με την εκκίνηση της κατασκευής των χερσαίων και υδάτινων εγκαταστάσεων στη Χίο, αναμένονται εξελίξειςγια τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου σε Ψαρά και Οινούσσες όπως επίσης και με την περίπτωση της Λέσβου που έχει ήδη αδειοδοτημένο υδάτινο πεδίο στο λιμάνι της Πέτρας και πρόκειται να αποκτήσει υδάτινο πεδίο στο Πλωμάρι καθώς και υδατοδρόμιο στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη.

Όλα τα προαναφερθέντα έργα φέρουν την υπογραφή τηςHellenicSeaplanes που ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην τουριστική σεζόν με την εκκίνηση των υδροπλάνων από το Ιόνιο και την Κέρκυρα και στη συνέχεια να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο Αιγαίο και τις Σποράδες με έναν ενισχυμένο στόλο αεροσκαφών.

Η «γαλάζια ανάπτυξη» στο Αιγαίο με τις αδειοδοτημένες υποδομές υδατοδρομίων και αυτές που έρχονται…

Οι υποδομές στο Αιγαίο ξεκλειδώνουν νέες πύλες μεταφοράς και δημιουργούν ευκαιρίες για τους επιβάτες να εμπλουτίσουν τις ταξιδιωτικές τους συνήθειες.

Στις Σποράδες και στη Στερεά τα υδατοδρόμια Σκύρου, με ολοκληρωμένες χερσαίες και υδάτινες εγκαταστάσεις καθώς και Σκοπέλου και Αλοννήσου μπαίνουν σε σειρά για απόκτηση άδειας λειτουργίας, έχοντας εξασφαλίσει τα δύο τελευταία νησιά και υδάτινα πεδία.

Στο χαρτοφυλάκιο έργων έκδοσης άδειας ίδρυσης που έχει αναλάβει η HellenicSeaplanes, μετά και τις αδειοδοτήσεις σε Βόλο, Κύμη, Αλιβέρι και Αιδηψό, θέση παίρνουν τα υδατοδρόμια σε Κάρυστο και Χαλκίδα για τα οποία το μόνο που εκκρεμεί είναι η σύνταξη της ΚΥΑ από τα αρμόδια υπουργία. Ταυτόχρονα η εταιρεία προχωρά τη διαδικασία για να αδειοδοτηθούν τα υδάτινα πεδία σε Σίφνο, Άλιμο, Ερέτρια, Κύμη, Χαλκίδα, Κάρυστο και Αιδηψό.

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι περιπτώσεις των προορισμών Τήνου και Πάτμου.

ΗΠάτμος απέκτησε πρόσφατα το πρώτο εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο στα Δωδεκάνησα, ενώ η Τήνος ακολουθεί τον ίδιο δρόμο για την αντίστοιχη υποδομή, με τα υδατοδρόμια των δύο νησιών του Ν. Αιγαίου να βρίσκονται πολύ κοντά στο να τους χορηγηθεί και η άδεια λειτουργίας που θα τους επιτρέψει να φέρουν τα υδροπλάνα στα λιμάνια τους.

 

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Χίου κ. Νότης Μηταράκης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η απόφαση αδειοδότησης του υδατοδρομίου αποτελεί «ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα, που θα διευκολύνει περαιτέρω τη μετακίνηση μεταξύ των νησιών για τους κάτοικους και τους επισκέπτες, αποτελώντας παράλληλα ακόμα μία επιπλέον δυνατότητα και επιλογή προσέγγισης στο νησί μας».

Μετά την ανακοίνωση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Χίου σε σχετικές δηλώσεις του, ο CEO της HellenicSeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπουςανέφερε μεταξύ άλλων:«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχτούμε στο δίκτυό μας το νησί της Χίου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές να δούμε τα υδροπλάνα σύντομα πάνω από το Βόρειο Αιγαίο. Πιστεύουμε ότι τα υδροπλάνα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο σύμπλεγμα υδατοδρομίων Χίου, Ψαρών, Οινουσσών και Λέσβου καθώς θα εξυπηρετούν με γρήγορες, άνετες πτήσεις ντόπιους και τουρίστες επιβάτες τόσο από την Ελλάδα αλλά και τα παράλια της Τουρκίας. Μειώνοντας δραστικά τον χρόνο μετακίνησης προς και από τη Χίο, το νησί μπαίνει σε νέα εποχή και παίρνει σημαντική τουριστική ώθηση, κάτι που το αξίζει!

Η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές ή τακτικές συγκοινωνίες, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών και βασικών αγαθών.Η γρήγορη αδειοδοτική πλέον διαδικασία επιβεβαιώνει την νέα επενδυτική δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία…».

 

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...