Παρασκευή , 12 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Βραβείο στον Δήμο Πειραιά για το πρόγραμμα ανακύκλωσης «Κάνθαρος» στα «Greek Green Awards 2024»
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Βραβείο στον Δήμο Πειραιά για το πρόγραμμα ανακύκλωσης «Κάνθαρος» στα «Greek Green Awards 2024»

Ακόμα ένα βραβείο για το καινοτόμο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος» απέσπασε η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά στα «Greek Green Awards 2024», τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 6ης διεθνούς έκθεσης Verde.Tec στο Mec Παιανίας.

Το βραβείο εκ μέρους του Δήμου Πειραιά παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας.

Τα «Greek Green Awards 2024» βραβεύσαν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι, στο πρόγραμμα «Κάνθαρος» συμμετέχουν περισσότερα από 2800 εγγεγραμμένα νοικοκυριά στον Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είναι πάντα ευχάριστο να επιβραβεύονται οι πρωτοβουλίες του Δήμου Πειραιά, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν σε έναν ζωτικό τομέα, όπως είναι η ανακύκλωση. Το πρόγραμμα «Κάνθαρος» είναι μια σημαντική δράση προώθησης της ανακύκλωσης που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, την οποία διευρύνουμε βήμα – βήμα στις γειτονιές του Πειραιά και την έχουν «αγκαλιάσει» οι δημότες. Παράλληλα, δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο στους Πειραιώτες να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους, καθώς με τη συμμετοχή τους στον «Κάνθαρο» απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές από τα καταστήματα της πόλης. Βασική μας επιδίωξη είναι ένας Πειραιάς πιο φιλικός προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων».

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, σημείωσε:

«Η βράβευση αυτή μάς χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών μας, τα τελευταία χρόνια, για την ανάπτυξη του προγράμματος σε όλη την πόλη, αλλά και την αύξηση της ανακύκλωσης με νέες πρωτοποριακές μεθόδους. Ο «Κάνθαρος» αριθμεί πλέον πάνω από 2800 εγγεγραμμένα νοικοκυριά, τα οποία ανακυκλώνουν σωστά και βοηθούν τον δήμο στην αύξηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος, τονώνοντας παράλληλα και την τοπική οικονομία μέσω των επιχειρήσεων, οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Related Articles

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ: Πασχαλινό παζάρι

Σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Παζάρι του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος!  Ημερομηνίες: 20 & 21...

CALIFORNIA DREAMING-Παράταση παραστάσεων

Παράταση παραστάσεων Μετά την επιτυχία που σημείωσε το «California Dreaming 20 χρόνια...

Μάριος Ηλιόπουλος: Αγόρασε επτά πλοία, ναύλωσε άλλο ένα – Προσδίδει τεράστια δυναμική στην Seajets

Κατέπλευσαν άλλα δύο ταχύπλοα, επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, τα οποία θα ενισχύσουν...

Πτώση άντρα στη θάλασσα στον Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, στέλεχος της ομάδας Λ.ΑΜ.Δ.Α. της Λιμενικής Αρχής του...