Τετάρτη , 24 Ιούλιος 2024
Home AGENDA ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ «Γυναίκες και Ευρώπη: Ισότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων»
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ «Γυναίκες και Ευρώπη: Ισότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων»

Μια εξαιρετικά επίκαιρη εκδήλωση, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη Γυναίκα, συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού Δήμου Πειραιά, η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc, υποψήφιο «Σχολείο-Πρεσβευτής» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Πειραιά.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne d’Αrc » και αποτελεί δράση του Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σε σχέση με τη θεματική «Ισότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων».
Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Γυναίκες και Ευρώπη: Ισότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων» και θα λάβει χώρα στις 16 Απριλίου, στις 18:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Ομιλήτριες θα είναι οι κ.κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής, Ζέφη Δημαδάμα, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μαρία Ρεπούση, Ιστορικός ΑΠΘ, ενώ συντονίστρια θα είναι η κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη, δημοσιογράφος και Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας Τουρισμού του Δήμου Πειραιά.
Οι ομιλήτριες αναμένεται να αναφερθούν στις πολιτικές της χώρας, αλλά και της ΕΕ, για την ισότητα των δύο φύλων και πώς αυτές στοχεύουν στην εξασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων, στην ισότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων αλλά και στην εξάλειψη της έμφυλης βίας.
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης, και μάλιστα με ιδιαίτερο συμβολισμό, σε ό,τι αφορά την ισότητα των δύο φύλων, θα είναι η απονομή τιμητικής διάκρισης στην Δρ. Αικατερίνη Βαλασσοπούλου Imbert, με καταγωγή από τον Πειραιά και επί τιμή Πρόξενος της Ελλάδας στη Λυών, η οποία το 2019 αναγορεύτηκε από την Προεδρεία της Γαλλίας σε Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, αναγνωρίζοντας την πολυσχιδή προσφορά της στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο κρατών αλλά και στην ιατρική επιστήμη.

Related Articles

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού: «Θάλασσα. Από το Αιγαίο στο Ιόνιο»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της δράσης «Η...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ με...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...