Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ενδυναμώνοντας την γενιά Z
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ενδυναμώνοντας την γενιά Z

Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Ιδρύματος Ευγενίδου, η γενιά Ζ της ναυτιλίας συνομίλησε με εξειδικευμένα στελέχη του κλάδου για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ναυτιλιακή βιομηχανία σήμερα και στο μέλλον. Οι ευκαιρίες που αναμένεται να δημιουργηθούν με την συμβολή των νεών τεχνολογιών, οι δεξιότητες που κρίνονται ως απαραίτητες για τα στελέχη αλλά και τους αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού της γενιάς Ζ, καθώς και τα επαγγέλματα της θάλασσας που αναμένεται να παρουσιάσουν άνθηση στο μέλλον, βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου που διοργάνωσε η Isalos.net, υπό την αιγίδα του OurOceanConference και του OurOceanYouthLeadershipSummit.

«Καλώς ήρθατε στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Είστε το μέλλον του θαλάσσιου κόσμου, έτοιμοι να επαναπροσδιορίσετε τη Γαλάζια Οικονομία.Για τη γενιά μου, η Γαλάζια Οικονομία προσέφερε τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες, από τη ναυτιλία μέχρι τον τουρισμό. Για εσάς, είναι μια ευκαιρία να συνδυάσετε τη φιλοδοξία της περιβαλλοντικής διαχείρισηςμε τις νέες τεχνολογίες.Η κλιματική αλλαγή και η ολοένα μεγαλύτερη ρύπανση των ωκεανών απαιτούν επείγουσα δράση. Προσβλέπουμε σε εσάς.Έχουμε τα εργαλεία για να κάνουμε αυτή τη μετάβαση. Τεχνολογίες όπως η χρήση ArtificialIntelligence(ΑΙ) δημιουργούνάνευ προηγουμένου ευκαιρίες.Η εκπαίδευση είναι το κλειδί. Στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ενσωματώνουμε την αναδυόμενη τεχνολογία για να προετοιμάσουμε τους ηγέτες του αύριο.Είστε εξοπλισμένοι για να πλοηγηθείτε σε αυτά τα ταραγμένα νερά. Αγκαλιάστε τον ρόλο σας ως αρχιτέκτονες μιας βιώσιμης Γαλάζιας Οικονομίας.Σας ευχαριστούμε που ήρθατε μαζί μας για να χαράξουμε μια τολμηρή νέα πορεία για τους ωκεανούς και την οικονομία μας», είπε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος και Ναυτιλιακός Πρέσβης του ΙΜΟ, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης.

Στην παρέμβασή του, στη συζήτηση σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες που δημιουργούνται στον κλάδο σε σχέση με τις ναυτιλιακές τεχνολογίες, ο Διοικητής του Ιδρύματος Καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας, αναφέρθηκε διεξοδικά στην εκπαίδευση και την κατάρτιση της νέας γενιάςστην θάλασσα. «Το ναυτιλιακό προσωπικό θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από την καταλυτική είσοδο της νέας ψηφιακής τεχνολογίας στην ναυτιλιακή βιομηχανία. Ένα, λοιπόν,από τα κύρια ζητήματαγια την εκπαίδευση είναι να μάθουν οι σπουδαστές πώς να μαθαίνουν. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να μαθαίνει, να εκπαιδεύει τον εαυτό του. Και αυτό είναι που πρέπει να προσδιορίσει και να αναπτύξει κατά τη διάρκεια των σπουδών του σε συχνά διαστήματα,ώστε να είναι σε θέση να παραμένει αποτελεσματικός σε όλη του την καριέρα».

 

Related Articles

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αλλάζει την εικόνα της Αττικής”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, ενός εμβληματικού...

Β. Κορκίδης: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα ενισχύοντας ευάλωτα νοικοκυριά και στηρίζοντας επιχειρήσεις»

Από τον  Βασίλη  Κορκίδη, Πρόεδρο Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Τρία μέτρα ως...

MOORE GREECE: the first international accountancy network to become a member of the Mindful Business Charter

We are delighted to announce that we are the first international accountancy...

“Sikania II Hybrid”-Το πρώτο υβριδικής τεχνολογίας πλοίο καθελκύστηκε στο Πέραμα

Kαθελκύστηκε το πρώτο υβριδικής τεχνολογίας επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο στο ναυπηγείου Κανέλλου στο...