Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ «Επίσκεψη του Ε.Ε.Α. στη Ρώμη για συναντήσεις με το Επιμελητήριο και θεσμικούς φορείς»
ΕΛΛΑΔΑ

«Επίσκεψη του Ε.Ε.Α. στη Ρώμη για συναντήσεις με το Επιμελητήριο και θεσμικούς φορείς»

Μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποίησαν ταξίδι στη Ρώμη την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Ε.Ε.Α. και της σύσφιξης σχέσεων με εκπροσώπους της ιταλικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Κατά το διάστημα της παραμονής τους στην «Αιώνια Πόλη», μέλη της Δ.Ε. είχαν συναντήσεις με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρώμης και της Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων CNA (Confederazione Nazionale dell’Artigianato e della Piccola e Media Impresa).

Στο Επιμελητήριο Ρώμης οι δύο Πρόεδροι Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και Lorenzo Tagliavanti αντάλλαξαν απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας των φορέων, συζήτησαν για τα κοινά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δύο χωρών, εστίασαν στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης της επιχειρηματικότητας και αναζήτησαν τρόπους συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Όπως εξήγησε ο κ. Tagliavanti στον κ. Χατζηθεοδοσίου, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αποτελούν το 90% των επιχειρήσεων της Ιταλίας ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι οι ΜμΕ των δύο χωρών αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα ανθεκτικότητας και ανάπτυξης, με βασικότερο όλων την έλλειψη ρευστότητας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρώμης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. σχετικά με τις δραστηριότητες του φορέα και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, τόσο για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσο και για συντονισμένες ενέργειες στήριξης των μελών τους.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντηση με τη Διοίκηση του CNA, η οποία έχει σύμφωνο συνεργασίας με την ΓΣΕΒΕΕ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα που ενώνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ιταλία και την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, της έλλειψης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και των καταστροφών που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.

Ο Πρόεδρος της, Dario Costantini, ενημέρωσε τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. Γιώργο Καββαθά, για μία σειρά από δράσεις της CNA ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη των ΜμΕ από την ιταλική κυβέρνηση μέσω της διάθεσης 6,3 δισ. ευρώ.

Οι Πρόεδροι Ε.Ε.Α. και ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκαν στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιταλικές και ελληνικές επιχειρήσεις και τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος των δύο πλευρών και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων των ΜμΕ.

Στις συναντήσεις με τους δύο φορείς συμμετείχαν επίσης από την πλευρά του Ε.Ε.Α. οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος ενώ στην συνάντηση με τον Lorenzo Tagliavanti παρέστη και ο Πρόεδρος της “Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Ε.Ε.Α.” και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. Δημήτρης Βαρδακώστας.

Στην αποστολή του Ε.Ε.Α. στη Ρώμη συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. (κατ΄αλφαβητική σειρά): Αγαπητός Κωνσταντίνος, Γιάννης Δήμος, Δαμιανός Σπυρίδων, Δρόσος Κωνσταντίνος, Καυκαλέτος Αναστάσιος, Κοντούρης Χρηστάκης, Κούρτης Ανδρέας, Λεβετσοβίτης Νικόλαος, Λιάγκας Αθανάσιος, Μπαρόγιωργας Γεώργιος, Παξινός Ανάργυρος, Ραμαντζάς Δημήτριος, Σαξιώνης Σταύρος, Σκληράκης Χρήστος και Σταυρούλιας Σπυρίδων.

 

 

Από το Ε.Ε.Α.

Related Articles

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αλλάζει την εικόνα της Αττικής”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, ενός εμβληματικού...

Θάνατοι λουόμενων στη Βουλιαγμένη

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με το θάνατο γυναίκας στο Ρέθυμνο – Θάνατοι λουόμενων στη...

Επίκαιρη Ερώτηση Αλ.Αυλωνίτη για 250 Ειρηνοδίκες που παραμένουν αδιόριστοι από το 2016

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης...

Μεγάλο ενδιαφέρον για την AegeanRegatta 2024, τις 40 έφτασαν οι συμμετοχές

Eνας μήνας πριν από την έναρξη της ΑegeanRegatta 2024 και οι συμμετοχές...