Τετάρτη , 24 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” στην Καβάλα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” στην Καβάλα

Τις βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Καβάλας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” Ν.Π. 12396 ότι λίγο πριν τον κατάπλου του στο λιμάνι, διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Καβάλας, αποβιβάζοντας με ασφάλεια είκοσι έναν επιβάτες, πέντε Ι.Χ., δύο Δ/Κ, και είκοσι πέντε Φ/Γ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καβάλας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Βύθιση σκάφους στην Λευκάδα – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων την 18/04/2024 στην Κόρινθο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Καβάλα –
 Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου της Λευκάδας ενημερώθηκε για περιστατικό βύθισης θαλαμηγού σκάφους σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στο λιμάνι του Βλυχού.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το σκάφος να έχει πάρει μεγάλη κλίση προς την πλώρη και να βυθίζεται με γρήγορο ρυθμό λόγω εισροής υδάτων. Αμέσως προσήλθε καταδυτικό συνεργείο, με τη συνδρομή του οποίου διενεργήθηκε πλήρης απάντληση των υδάτων, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του σκάφους. Στη συνέχεια, το σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο καρνάγιο του Βλυχού προκειμένου να ανελκυστεί στη ξηρά με μέριμνα του ιδιοκτήτη του. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 70χρονος πλοιοκτήτης για παράβαση του άρθρου 277 παρ. 2 του Π.Κ. ¨Πρόκληση ναυαγίου¨, ενώ παράλληλα απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού γυναίκας  στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο την 18/04/2024, γνωρίζεται ότι ταυτοποιήθηκε η σορός. Πρόκειται για ημεδαπή, ηλικίας 70 ετών.
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53, 56χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Κερατσίνι

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον θάνατο άνδρα στη Βουλιαγμένη την 20/07/2024 – Συνέχεια...

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα νησιά

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα...

IMO III 10th Session: What’s on the agenda?

BIMCO provides an overview of the IMO Sub-committee on Implementation of IMO...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...