Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 20ου EMMYS 2024 στον Πόρο
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 20ου EMMYS 2024 στον Πόρο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ο EMMYS 2024 το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Απριλίου στον Πόρο.

Την έκθεση εγκαινίασαν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γεν.Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι Βουλευτές της Ν.Δ. Πειραιά κ. κ. Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος, η κα ΝόνηΔούνια πρώην Βουλευτής και υποψήφια Ευρωβουλευτής, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιώργος Κουτουζής, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης και CEO της εταιρείας FXYACHTINGκα BarbaraGabrielκαιο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος,

Την τελετή έναρξης τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Α’   Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Ρείζης Δρόσος, ο κ. ΔημήτρηςΤαραζώνας Δ/ντής του Γραφείου Περιφερειάρχη,  ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ κ.Κώστας Κορωνάκης, από τον ΕΟΤ οι κυρίες Ιουλία Κουρεμένου, Ελένη Γερολυμάτου, Ανδριανή Κούγια και Μαρία Ψαρρού, από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ο κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, οι κυρίες Αθηνά Κολυβά και Μαρία Παντελούς, η κα Τζίνα Πολέμη μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΠ, ο Πρόεδρος της ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Ευθύμης Μπιμπής, ο Γεν.Γραμματέας της HYCA κ .Γιώργος Δαγιάμος, Members of the Board of CYBA, από το Λιμεναρχείο του Πόρου ο Λιμενάρχης Μόριτς Λευτέρης  και ο Υπολιμενάρχης Δημητρίου Σταμάτης, ο Διοικητής της Αστυνομίας Θυμιόπουλος Αποστόλης και ο Υποδιοικητής Δανόπουλος Κώστας, άλλοι προσκεκλημένοι της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από την ΕΠΕΣΤ οι κ.κ. Γιώργος Βερνίκος, Επίτιμος Πρόεδρος-Μέλος Δ.Σ., Εμμανουήλ Στεφανάκης, Αντιπρόεδρος, Διογένης Βενετόπουλος, Γ΄Αντιπρόεδρος, Βασίλης Μαυρόγιαννης, Γενικός Γραμματέας, Πανάγος Λεμός, Ειδικός Γραμματέας, Αποστόλης Παπαδόπουλος, Ταμίας Δ.Σ. και Διονύσης Πυλαρινός, Μέλος Δ.Σ.

 

Χαιρετισμό απηύθηναν η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη η οποία εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς,  ο Γεν.Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, και ο Α΄ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Ρείζης Δρόσος, ο κ. Γιώργος ΒερνίκοςΓεν.Γραμματέας του ΣΕΤΕ, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιώργος Κουτουζής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης και CEO της εταιρείας FXYACHTING κα BarbaraGabriel.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων η ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ απένειμε τιμητική πλακέτα:

Στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα κου Δημήτρη Φραγκάκη, για την διαχρονική στήριξή του στον θαλάσσιο τουρισμό και το ελληνικό YACHTING.

Στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ, στο πρόσωπο του Αρχηγού Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεωργίου, για την προσφορά του στον Θαλάσσιο Τουρισμό-Ελληνικό Yachting και στην πατρίδα μας με την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων στο ευαίσθητο θέμα του μεταναστευτικού.

Ο Δήμαρχος Πόρου και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της ΕΠΕΣΤ κ.Στελλιάτο για την 20ετή προσφορά του στο ελληνικό Yachting καθώς και στην Υφυπουργό Τουρισμό κα Έλενα Ράπτη για το αμέριστο ενδιαφέρον του Υπουργείου στην ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού.

Δεξιώσεις και πάρτι σε σκάφη πλαισίωσαν την έκθεση, ενώ πραγματοποιήθηκε Διαγωνισμός Μαγειρικής των Chefs  των σκαφών με κριτές τους καταξιωμένους Chefs Διονύσιο Αλέρτα, Αρτέμιο Λαϊνά και Ιωάννη Μπαξεβάνη. Στην κατηγορία EMERALD (σκάφη με ημερήσιο ναύλο μέχρι 4.999,00 €)  νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Φωτόπουλος chef του σκάφους FORSAIL και στην κατηγορία DIAMOND (σκάφη με ημερήσιο ναύλο 5.000,00 € και άνω) νικητής η CaroUychef του σκάφους SKYLARK.

 

Στον Διαγωνισμό Tablescaping στην κατηγορία EMERALD νικήτριααν αδείχθηκε η  SaraMcFann από το σκάφος FORSAILκαι στην κατηγορία DIAMONDηMenyRalli από το σκάφος ABOVE&BEYOND.

 

Στον Διαγωνισμό Νερού “CYBADesignerWaterCompetition”, νικητής στην κατηγορίαEMERALDαναδείχθηκε το σκάφος TIAMO και στην κατηγορίαDIAMONDτο σκάφος ELLY.

Στους νικητές προσφέρθηκαν επίσης δώρα από τους χορηγούς SQLearn,Kartelias&CO., SevenSeasSchoolofYachting,pennie και   SireneBlue.

Στην έκθεση συμετείχαν 111 σκάφη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran&Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά,  45 περίπτερα χορηγών-εκθετών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό, 350 brokersαπό 22 χώρες, ενώ εκτιμάται ότι την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες.

Η Οργανωτική Επιτροπή της 20ης  έκθεσης EMMYS 2024 εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στο νησί του Πόρου για την φιλοξενία, στους Φορείς, στους Χορηγούς και στους Χορηγούς Επικοινωνίας, για την καθοριστική συμβολή τους για την επιτυχή διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης.

Την έκθεση έθεσαν υπό την ΑΙΓΙΔΑ τους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Περιφέρεια Αττικής, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η FedHATTA, ο ΣΕΤΕ, ο Δήμος Πόρου και το PropellerClub.

 

PLATINUMSPONSORΕλληνικόςΟργανισμόςΤουρισμού

GOLD SPONSORSHellenic Seaways, Otesat_Maritel, Lagoon.

SILVER SPONSORSEKO Leisure Marine, μ. Artisan Water, V.petroleum, VIKOS, Apollon Elite,Fountaine Pajot.

BRONZE SPONSORSAlva Yachts Hellas – Variety Cruises, Eval S.A., Melita Power Diesel, Ωmega Yachting Academy, El Yachting, Nespresso Professional, Roditis Yachting Agency,Seazone, Sigma Insurance Brokers, Regatta Plus, D. Koronakis SA, Afrodite Premium Seafoods, Casus Grill, TakisMagginas Butchery, Nueces,SQLearn, pennie, Home Tradition, Kartelias& CO.,Bayzspa, Phoenix Register Of Shipping,Portobello’s.

SUPPORTERS Athens International Airport, Franman, Sirene Blue,Drops&Flowers, Cruising Supplies Co., L’O Yachting, Golden View Hotel,Seven Seas School of Yachting, ΣΕΕΝ, AB Βασιλόπουλος, Dameli, DMD wear,Serenita, YATCO, CYBA,Antonis A. Moussamas SA, Elysian Yacht Services,Pantaenius.

Related Articles

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v Atalandi with Cargill

Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing...

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε

To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε Διαβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο https://issuu.com/ycg_gr/docs/aello-54 Παλαιότερα...

Τραυματισμός επιβάτη Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους στο Σαρωνικό

Εντοπισμός 15 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη...

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Θάνατοι λουόμενων στην Κόρινθο, τον Ασπρόπυργο και τον Αλμυρό – Τραυματισμός ναυτικού...